Naam
Naamir. TM Reijnen
RoepnaamTamar
Emailtamar.reijnen@wur.nl

Werk
OmschrijvingOnderwijs-/Onderzoeksmedewerker
OrganisatieDepartement Plantenwetenschappen
OrganisatieeenheidPlantaardige Productiesystemen
Telefoon
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresBornsesteeg 48
6708PE, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer109/1022
Postadres
Bodenummer71
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Ik heb een achtergrond in de Plantenveredeling en Gewasbescherming en heb zowel mijn BSc- als MSc-graden behaald aan de Wageningen Universiteit, met een specialisatie in Ecologische Gewasbescherming. Gedurende mijn academische opleiding lag mijn voornaamste focus op de biologische bestrijding van insectenplagen door het gebruik van insectenpredatoren, parasitoïden en virussen. Deze interesse leidde ertoe dat ik mijn minor thesis heb voltooid bij het Laboratorium voor Entomologie, en mijn major thesis bij het Laboratorium voor Virologie in samenwerking met de LeerstoelgroepTheoretische Productie Ecologie.

Om mijn kennis verder uit te breiden, heb ik een stage in de entomologie gedaan bij een onderzoekscentrum voor agroecologie in Cesena, Italië. Na het afronden van mijn studies begon ik aan een nieuw hoofdstuk door deel te nemen aan het AIESEC Wageningen uitwisselingsprogramma. Deze kans bracht me naar Dehradun, India, waar ik betrokken was bij biologische landbouwpraktijken, cursussen volgde aangeboden door een Indiase NGO, en connecties legde met lokale kleinschalige boeren.

Mijn professionele ervaringen beslaan een diverse reeks domeinen. Ik heb bijgedragen aan Studievoorlichting van de Wageningen Universiteit, gewerkt bij een Nederlandse boerencoöperatie, gewerkt bij een zorgtuinderij, gewerkt binnen een Nederlands onderzoeksinstituut gericht op ecologie, mijn didactische vaardigheden ontwikkeld in plantenteelt op een MBO-school, betrokken geweest bij een overheidsdienst onder het Ministerie van Landbouw, en zelfs gewoond en gewerkt op een Nederlands akkerbouwbedrijf.

Naast mijn werkzaamheden ben ik actief bestuurslid geweest van "Vrouwennetwerk Wageningse Ingenieurs (VWI)," waarbij ik opkwam voor vrouwennetwerken binnen de ingenieursgemeenschap. In mijn vrije uren heb ik cursussen gevolgd over permacultuur, voedselbossen, agro-ecologie en niet-kerende bodembewerking, waaruit mijn voortdurende toewijding aan blijven leren blijkt.

In mijn huidige rol aan de Wageningen Universiteit fungeer ik als Onderzoeksassistent, Datasteward en Website editor voor de Leerstoelgroep Plantaardige Productiesystemen. Deze veelzijdige positie stelt me in staat om mijn expertise in te zetten voor het ondersteunen in onderzoek, in onderzoeksdata management en in het onderhouden van de website, wat allemaal bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame plantaardige productiesystemen wereldwijd.


Expertiseprofiel
Expertise
Vaardigheden
  • Macrophotography (insects)
  • Singing in a pop choir
  • Gardening
Sociale media
  Tamar Reijnen op Linkedin
  Tamar Reijnen op ResearchGate
  Tamar Reijnen op WURConnect

Publicaties
Kernpublicaties
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel