Naam
Naamdrs. GML Tacken
RoepnaamGemma
Emailgemma.tacken@wur.nl

Werk
OmschrijvingSenior (consumenten)marktonderzoeker
OrganisatieWageningen Economic Research
OrganisatieeenheidConsument & Keten
Telefoon+31 317 484 803
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 70 335 8330
Telefoon 2+31 317 484 489
Fax+31 317 484 490
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDroevendaalsesteeg 4
6708PB, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer104/Flex
PostadresPostbus 35
6700AA, WAGENINGEN
Bodenummer135
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Gemma Tacken Msc is senior marktonderzoeker & marketingexpert bij Wageningen Economic Research, met 22 jaar ervaring in binnen- en buitenland. Haar expertise ligt op het gebied van consumentengedrag met betrekking tot dierlijke producten: zuivel, eieren, vlees en (gekweekte) vis. In haar lange carrière werkte ze voor particuliere bedrijven en beleidsmakers op het gebied van voedselketens.

Oorspronkelijk werkte ze veel voor voedingsbedrijven en (lokale) overheden in Nederland en Europa, maar de laatste jaren is ze vaker betrokken bij voedselzekerheidsprojecten buiten Europa. In deze projecten zijn consumentengedrag en voorkeuren een belangrijke input voor maatschappelijke verbetering van voedselveiligheid, marktontwikkeling en ketenprofessionalisering, bijvoorbeeld in China, Indonesie, Ethiopie en Burkina Faso. 

Als senior marktonderzoeker is haar rol in voedselprojecten in Europa, Azië en Afrika vaak projectleider en / of werkpakketleider.

Gemma studeerde aanvankelijk Bedrijfseconomie met de specialisatie marketing en marktonderzoek aan de Universiteit Maastricht en volgde de MBA-opleiding Food & Agribusiness aan Wageningen University (met zomerscholen aan Purdue University en MAPP, Aarhus).


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Gemma Tacken op Linkedin

Publicaties
Publicatielijsten

Projecten
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel