Naam
Naamdr. A Dekker
RoepnaamAldo
Emailaldo.dekker@wur.nl

Werk
OmschrijvingOnderzoeker mond-en-klauwzeer, swine vesicular disease and vesicular stomatitis
OrganisatieWageningen Bioveterinary Research
OrganisatieeenheidVirologie & Moleculaire Biologie
Telefoon+31 320 238 603
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 320 238 800
Telefoon 2
Fax+31 320 238 668
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresHoutribweg 39
8221RA, LELYSTAD
Gebouw/Kamer/2.12.0.27
PostadresPostbus 65
8200AB, LELYSTAD
BodenummerCVI
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
 • Docent in cursus "Antigen and Vaccines" - BTSF ACADEMY
  jul 2022 - jul 2027

  Better Training for Safer Food (BTSF) on Animal Disease Preparedness Workshop on vaccination: Foot-and-mouth disease||zie https://btsfacademy.eu/training/course/index.php?categoryid=61|

 • Lid van de Commissie toelating diergeneesmiddelen - Ministerie van Landbouw
  apr 2022 - Nu

  4 - 6 maal per jaar komt de Commissie toelating diergeneesmiddelen bij elkaar om een advies te geven aan de minister over de registratie van nieuwe diergeneesmiddelen. Dit besluit wordt voorbereid door het bureau diergeneesmiddelen van het college beoordeling geneesmiddelen.


Biografie

Als projectleider vesiculaire ziekten houd ik me vooral bezig met mond-en-klauwzeer, maar ook vesiculaire varkensziekte (SVD, blaasjesziekte), vesiculaire stomatitis en enzoötische runderleukose.

Mijn onderzoek richt zich vooral op ondersteuning van het overheidsbeleid om een mond-en-klauwzeer uitbraak snel en effectief te bestrijden.

Afgelopen jaren hebben we onderzoek gedaan aan kwantificering van verspreiding van mond-en-klauwzeer. Ons onderzoek heeft aangetoond dat vaccinatie een extreem goede tool is om het aantal geïnfecteerde bedrijven te beperken. Dit heeft geleid tot aanpassing van het mond-en-klauwzeer draaiboek. Mond-en-klauwzeer virus evolueert continue, waardoor er steeds nieuwe stammen ontstaan. Het onderzoek richt zich nu op de effectiviteit van de huidige vaccins in de noodvoorraad tegen deze nieuwe stammen. We proberen een relatie te leggen tussen laboratorium resultaten en heterologe bescherming, om in de toekomst zonder dierexperimenteel onderzoek hierover een uitspraak te kunnen doen.

 


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Aldo Dekker op Linkedin

Publicaties
Publicatielijsten

Projecten
Caption Text
 • mail
 • chat
 • print

Profiel