Naam
Naamir. WA Bron
RoepnaamWichertje
Emailwichertje.bron@wur.nl

Werk
OmschrijvingCommunicatie, webbeheer en stagecoördinator
OrganisatieDepartement Omgevingswetenschappen
OrganisatieeenheidMilieusysteemanalyse
Telefoon+31 317 483 340
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 484 812
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDroevendaalsesteeg 3a
6708PB, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer100/C.037
PostadresPostbus 47
6700AA, WAGENINGEN
Bodenummer544
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • - Geen nevenwerkzaamheden
    nov 2018 - Nu


Biografie

Wichertje Bron en doet redactie en eindredactie voor NatureToday.com en werkt aan De Natuurkalender. Ook is ze de stagecoördinator van de leerstoelgroep Milieusysteemanalyse en beheert ze de website van deze leerstoelgroep.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Wichertje Bron op Linkedin
  Leerstoelgroep Milieusysteemanalyse op Linkedin
  Nature Today op Twitter
  Nature Today Internationaal op Twitter
  De Natuurkalender op Twitter
  Nature Today op Facebook

Publicaties
Publicatielijsten

Projecten

Wichertje Bron werkt sinds 2005 als communicatiemedewerker en webbeheerder bij de Leerstoelgroep Milieusysteemanalyse van Wageningen University.

Haar belangrijkste werkzaamheden:

De Natuurkalender is een nationaal ecologisch waarnemingsprogramma dat zich richt op het monitoren, analyseren, voorspellen en communiceren van de jaarlijks terugkerende verschijnselen in de natuur, de fenologie. Natuurlijke processen zoals de start van de bloei, vogeltrek, het leggen van eieren, het verschijnen van insecten, bladverkleuring en bladval vinden elk jaar in een vaste periode plaats. Deze zogenaamde natuurkalender van soorten wordt sterk beïnvloed door temperatuur, neerslag en daglengte. Door klimaatverandering verandert de natuurkalender van veel soorten zichtbaar. Vrijwilligers en scholieren in heel Nederland doen waarnemingen voor De Natuurkalender en leveren daarmee een bijdrage aan onderzoek naar de effecten van weer en klimaat op de natuur in ons land.

In maart 2008 is de website Natuurbericht.nl gelanceerd. Op 26 november 2015 is Natuurbericht.nl overgegaan naar NatureToday.com. Biologen van tientallen natuurorganisaties brengen op deze website elke dag nieuws uit de natuur. Bron is lid van de redactieraad van Nature Today en schrijft ook zelf natuurberichten. Daarnaast is ze één van de eindredacteuren van de website.

Projecten van WA Bron

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel