Naam
Naamdr. J Petit
RoepnaamJules
Emailjules.petit@wur.nl

Werk
OmschrijvingExterne medewerker
OrganisatieDepartement Dierwetenschappen
OrganisatieeenheidAquacultuur en Visserij
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Na succesvol afstuderen, ben ik aan mijn PhD begonnen bij de Celbiologie en Immunologie leerstoelgroep aan de Wageningen University op het volgende project: Use of branched 1,3/1,6 beta glucan, MacroGard®, a waste product of the production of sugar and ethanol from baker's yeast, to stimulate the innate immune system of farmed fish". Dit product werd gefinancierd door de NWO.
In juni 2019 heb ik succesvol mijn PhD thesis met de titel "Modulation of innate immunity in carp. Diverse approaches to ß-glucan-mediated responses" verdedigd. 

Op dit moment werk ik als postdoctoraal onderzoeker bij de Aquacultuur en Visserij groep aan een project dat hangt onder het grotere ProSeaweed | Seaweed for Food and Feed project. Ik werk aan het project "Marine Sulfated Polysaccharides (MSP) from green and red seaweed for improving health of fish in aquaculture". Dit onderzoek probeert te onderzoeken wat de directe en indirecte effecten van het toevoegen aan het dieet van zogenaamde MSPs zijn. We kijken hierin naar de effecten op de gezondheid en het immuunsysteem van verschillende vissoorten. Ik ben zelf specifiek geïnteresseerd in de effecten van deze voedingsadditieven op het niet-specifieke aangeboren immuunsysteem, daarnaast probeer ik ook de onderliggende moleculaire mechanismen die deze immuun modulerende effecten verklaren te ontrafelen.

Voor meer informatie over dit project op: www.proseaweed.eu en www.noordzeeboerderij.nl/projecten/proseaweed

Als een extra interesse, ben ik geïnteresseerd in the genomische diversiteit in vis genomen en probeer ik bij te dragen aan het ontrafelen van complexe vis genomen.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Jules Petit op Linkedin
  Jules Petit op Google Scholar Citations
  Jules Petit op ResearchGate

Publicaties
Kernpublicaties
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel