Zoek medewerkers/organisaties dr. L van Walraven
Naam
Naamdr. L van Walraven
RoepnaamLodewijk
Emaillodewijk.vanwalraven@wur.nl

Werk
OmschrijvingDLO Onderzoeker
OrganisatieWageningen Research
OrganisatieeenheidWageningen Marine Research - Overige
Telefoon+31 317 482 727
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresAnkerpark 27
1781AG, DEN HELDER
Gebouw/Kamer/N.A.
Postadres
Bodenummer
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Ik ben een mariene bioloog met een grote interesse in duurzaamheid, biodiversiteit en taxonomie. Aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek heb ik onderzoek gedaan naar de ecologische rol van kwalachtigen in de Nederlandse kustwateren, in het bijzonder de impact van een invasieve exotische soort. Daarnaast heb ik de impact van Blue Energy productie op vis en zooplankton onderzocht, en innovatieve monitoring van zoöplankton door middel van in situ onderwatermicroscopie getest en uitgevoerd. Verder heb ik geadviseerd over diverse onderwerpen zoals planktonmonitoring, invasieve exoten en duurzame visserij.

Op dit moment werk ik aan projecten gericht op het onderzoeken van de cumulatieve impact van verschillende anthropogene stressoren op mariene ecosystemen zoals Noordzee en Waddenzee. Daarnaast werk ik aan projecten gerelateerd aan zooplanktondiversiteit, ecologie en monitoring.

Ik heb ervaring in het organiseren van onderzoeksprojecten, (varend) veldwerk en surveys, analyse van grote datasets, experimenten en determinatie/taxonomie van zoöplankton, benthos en vis.

 


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Lodewijk van Walraven op Linkedin
  Lodewijk van Walraven op Twitter
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel