Naam
Naaming. M Tramper
RoepnaamMarcel
Emailmarcel.tramper@wur.nl

Werk
OmschrijvingAfdelingshoofd
OrganisatieWageningen Plant Research
OrganisatieeenheidOpen Teelten
Telefoon+31 320 291 641
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2+31 186 579 930
Fax+31 186 571 466
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresGroeneweg 3
3273LP, WESTMAAS
Gebouw/Kamer/N.A.
Postadres
BodenummerGeen
Nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden -
    apr 2022 - Nu


Biografie

Marcel Tramper

 

“Al 25 jaar ben ik verbonden aan WUR praktijkonderzoek AGV. Als onderzoeker kwam ik destijds terecht bij de Rusthoeve. Na de samenvoeging van locatie Rusthoeve en Westmaas ben ik gestart als bedrijfsleider, en dat doe ik nu al ruim 20 jaar. In mijn jeugd was ik op de boerderij te vinden van familie, dus die link met de sector gaat lang terug en is versterkt dankzij mijn studie aan de Has.

 

Ik ben verantwoordelijk voor zowel het praktijk- als proefbedrijf Westmaas. Het bedrijf bestaat uit 80 hectare. Ongeveer 60 ha akkerbouwgewassen, de rest bestaat uit proeven voor akkerbouwgewassen en vollegrondsgroenten. De kleigrond in Westmaas is de locatie met de meest zware grond. Een prettige uitdaging voor mij en mijn team. In Westmaas beschikken we ook over bewaarfaciliteiten voor proeven, hoofdzakelijk in aardappelen. Als bedrijfsleider houd ik me bezig met de dagelijks aansturing van ons team, het verdelen van het werk, de planning, voorbereiding, inkoop en het financiële plaatje.

 

Proef- en praktijkbedrijf Westmaas staat natuurlijk bekend om de aardappelen. Dat wordt versterkt door de tweejaarlijkse Aardappeldemodag en het Wageningen Potato Centre (WPC). Bij beide ben ik zeer betrokken. De aardappeldemodag groeit elke editie opnieuw, bedrijven willen er graag staan en de laatste noviteiten aan het publiek laten zien. Daar zijn we trots op. Dankzij het WPC hebben we een sterke relatie met het bedrijfsleven, en versterken we elkaar. Westmaas draait voor bijna 100% op commerciële proeven, ik vind het als bedrijfsleider heel belangrijk in die relatie te investeren en zo samen tot nog meer kwaliteit te komen in de teelt en verwerking.”


Expertiseprofiel

Projecten
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel