Search staff/organisations ing. JR van der Schoot
Name
Nameing. JR van der Schoot
FirstnameJan Rinze
Emailjanrinze.vanderschoot@wur.nl

Job details
DescriptionDLO HBO Onderzoeker
OrganizationWageningen Plant Research
Organization UnitField Crops
Phone+31 320 291 359
Mobile
Secretarial phone
Phone 2
Fax+31 320 230 479
Note for telephonist
Note by telephonist
Visiting addressEdelhertweg 1
8219PH, LELYSTAD
Building/Room/011
Postal addressPostbus 430
8200AK, LELYSTAD
CourierNone
Regular availability
Mo Tu We Th Fr
Morning
Afternoon

Biography

 

Bij Wageningen University & Research ben ik al ruim 30 jaar actief in projecten die voornamelijk met gras hebben te maken. Gras brengt bij bijna iedereen positieve gevoelens naar boven. Ook bij mij. Gras groeit op veel plekken. In gazons, sportvelden en recreatieterreinen. In bermen en op dijken. In grasland - liefst met koeien – en in natuurterreinen.

 

Projecten waar ik aan werk zijn het rassenonderzoek (CGO) recreatiegrassen en het CGO voedergrassen. In het CGO worden nieuwe rassen van graszaadkweekbedrijven in proeven vergeleken met bestaande rassen en beoordeeld op hun waarde per gebruiksdoel. De beste rassen worden in de Grasgids (recreatiegrassen) of de Rassenlijst (voedergrassen) vermeld. Gebruikers kunnen op basis van de getoonde waarderingen, afhankelijk van het gebruiksdoel en beheer, een keuze maken welke soorten en rassen voor hun het meest geschikt zijn.

 

Het graszaad moet ook worden geproduceerd en regelmatig werk ik samen met collega’s en het bedrijfsleven aan oplossingen om de schade door onkruiden, ziekten en/of plagen te beperken. Ook bij grasvelden en grasland lopen projecten op deze onderzoeksterreinen.

 

Binnen het team Bodem & Bemesting heb ik aan allerlei projecten gewerkt, waaronder bodemstructuur, regelbare drainage en bemesting van gewassen en bemesting op bouwplanniveau.

 

In de bodem komen veel van bovengenoemde onderwerpen bijeen en in een project als de PPS Ruwvoerproductie en bodemmanagement werk ik samen met veel anderen aan duurzame strategieën.


Expert Profile
Expertise

Publications
Publication lists

Projects
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel