Naam
Naamir. BC Breman
RoepnaamBas
Emailbas.breman@wur.nl

Werk
OmschrijvingOnderzoeker
OrganisatieWageningen Environmental Research
OrganisatieeenheidRegionale Ontwikkeling en Ruimtegebruik
Telefoon+31 317 481 636
Mobiel+31 6 29358800
Telefoon secretariaat+31 317 481 798
Telefoon 2
Fax+31 317 419 000
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDroevendaalsesteeg 3
6708PB, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer101/B206
PostadresPostbus 47
6700AA, WAGENINGEN
Bodenummer547
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden

Biografie

Klimaatverandering en biodiversiteitsverlies behoren tot de grote maatschappelijke opgaven van deze tijd. In mijn werk bij Wageningen Environmental Research richt ik mij op het verkennen en vormgeven van een klimaat-adaptief en natuur-inclusief toekomstbeeld van Nederland. 
Daarbij werk ik zowel aan lange termijn toekomstbeelden als hedendaagse praktijkvoorbeelden. Ik opereer op het snijvlak van sociaal-wetenschappelijke en omgevingswetenschappelijke disciplines en vaak in samenwerking met burgers, boeren en andere belanghebbenden.
Vrij naar Winston Churchill: 'we shape our environment, thereafter it shapes us'. Door gezamenlijk te werken aan een natuurinclusieve toekomst borgen we ook onze eigen kwaliteit van leven. 


Expertiseprofiel
Expertise
Vaardigheden
  • Luisteren (interviewen)
  • Verbinden (van mensen, van disciplines en van hoofd & hart)
  • Vertalen (van ingewikkelde materie naar begrijpelijke boodschappen)
  • Inspireren en verbeelden (toekomstscenario's, wenkend perspectief)
  • Monitoring (participatief en reflexief)
Sociale media
  Bas Breman op Linkedin

Publicaties
Kernpublicaties
Publicatielijsten

Projecten

In de Natuurverkenning 2050 werken we aan een natuur inclusief toekomstscenario van Nederland in 2050. Om de politieke en maatschappelijke discussie te voeden laten we zien hoe Nederland er uit kan zien als natuur inclusieve principes centraal staan, wat de impact is op natuur & biodiversiteit en wat er allemaal bij komt kijken om dat toekomstperspectief te verwezenlijken. 

In de Proeftuin Krimpenerwaard wordt gewerkt aan een toekomst van de landbouw in de Krimpenerwaard die is gebaseerd op 'meebewegen' met de sociale en fysieke veranderingen in de omgeving. Vanuit Wageningen Environmental Research zijn we betrokken bij de Proeftuin om deze op basis van een reflexieve aanpak te monitoren. 
Homepage - Proeftuin Krimpenerwaard

In het KLIMAP project wordt gewerkt aan een klimaatrobuuste inrichting van de hoge zandgronden in Oost en Zuid Nederland. Samenwerking met partijen uit beleid, praktijk en onderzoek staat daarbij centraal. Net als het concept van Ontwikkelpaden, waarbij lange termijn doelen worden verbonden met korte termijn acties, en publieke belangen met persoonlijk handelingsperspectief. 

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel