Zoek medewerkers/organisaties ing. EJ Pekkeriet
Naam
Naaming. EJ Pekkeriet
RoepnaamErik
Emailerik.pekkeriet@wur.nl

Werk
OmschrijvingSenior Business Development Manager Agro Food Robotics
OrganisatieWageningen Plant Research
OrganisatieeenheidGTB Tuinbouw Technologie
Telefoon+31 317 483 372
Mobiel+31 6 22660788
Telefoon secretariaat
Telefoon 2+31 317 480 527
Fax+31 317 418 094
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDroevendaalsesteeg 1
6708PB, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer107/W2.Cc.054
PostadresPostbus 644
6700AP, WAGENINGEN
Bodenummer107
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Erik Pekkeriet (geboren in 1970) is werkzaam als Senior Business Development Manager bij Agro Food Robotics. Hij rondde zijn BSc in Werktuigbouwkunde af in Emmen (1994). Binnen de Werktuigbouwkunde specialiseerde hij zich in Maintenance Technology and Management. Nadat hij zijn BSc had afgerond, begon hij zijn loopbaan bij Philips als projectmedewerker in onderhoudsbeheer bij een Philips-productiefabriek. Na een paar jaar begon hij als consultant in innovatiemanagement in de glastuinbouw. Hij begon als een consultant, maar bouwde en leidde al snel een afdeling met 5 innovatieconsultants. Na 7 jaar maakte hij de overstap naar Wageningen UR, om weer direct samen te werken met echte technici en onderzoekers, met het bouwen van geweldige robots, vision sorteersystemen en nieuwe kasproductiesystemen voor, en samen met tuinders en machinefabrikanten. De belangrijkste projecten waaraan hij werkte waren: vision sorteersystemen voor potplanten, snijbloemen en groenten in X-ray-, NIR-, Fluorescence- en RGB-technologie in 2D en 3D; robot-oogstsystemen voor het snijden van rozen, gerbera's, komkommers, paprika's en tomatenbladeren en nieuwe bewegende broeikasproductiesystemen voor chrysant, potplanten en komkommer. Erik coördineerde het € 12M EU-project PicknPack (flexibele robotachtige verpakkingssystemen). Voor de Nederlandse overheid leidt hij het wetenschappelijke programma: Precision Horticulture.

Het laatste decennium verbreedde Erik de scope van robotisering in glastuinbouw naar robotisering in open veld, vee, voedsel en andere wageningen agrifood domeinen. Erik is nu verantwoordelijk voor de business development van het Agro Food Robotics-programma van Wageningen. Erik is ook een IPMA-C gecertificeerde projectmanager.
 


Expertiseprofiel
Expertise
Vaardigheden
  • Projectleiding, business development, R&D, concept ontwikkeling, ontwerpen, applicatie engineering, strategie en visie
Sociale media
  Erik Pekkeriet op Linkedin

Publicaties
Publicatielijsten

Projecten
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel