Zoek medewerkers/organisaties dr. MCTh Scholten
Naam
Naamdr. MCTh Scholten
RoepnaamMartin
Emailmartin.scholten@wur.nl

Werk
OmschrijvingAlgemeen directeur Dierwetenschappen
OrganisatieDirectie en staf Sciences Groups
OrganisatieeenheidAnimal Sciences Group
Telefoon+31 317 487 066
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 320 238 238
Telefoon 2+31 320 293 250
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresHoutribweg 39
8221RA, LELYSTAD
Gebouw/Kamer/2.11.016
PostadresPostbus 65
8200AB, LELYSTAD
BodenummerGeen
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • Raadslid Raad voor Dierenaangelegenheden - Raad voor Dierenaangelegenheden
    okt 2015 - Nu

    Raadslid Raad voor Dierenaangelegenheden


Biografie

Dr. Martin C. Th. Scholten is binnen Wageningen University & Research lid van de directie die verantwoordelijk is voor Animal Sciences, Livestock Research, Bioveterinary Research en Marine Research.

 

Met zijn achtergrond als ecoloog en zijn huidige activiteiten op het gebied van agrowetenschappen introduceerde hij de principes ‘Feeding the World within the Carrying Capacity of Planet Earth’; ‘Livestock Farming with Care’, ‘A circular food production in a biobased society’, en ‘Disruptive Technologies in responsible innovation in Agribusiness.’

 

Scholten is een gewaardeerd adviseur bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, waar hij bijdraagt aan de visie van minister Schouten: ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden – Nederland als koploper in kringlooplandbouw’.

 

Hij maakt onderdeel uit van de leiding van de GRA (Global Research Alliance on agricultural greenhouse gasses) en geeft daar leiding aan het Flagship ‘Climate Smart Agriculture by Circularity.’

 

In het verleden was Scholten actief als voorzitter van de Animal Task Force (ATF), een Europees platform voor publiek-private innovaties op het gebied van veehouderij. Ook was hij voorzitter van EFARO (European Association of Fisheries & Aquaculture Research Organisations) en de Nederlandse delegaat en tevens vice-voorzitter van ICES (International Council for Exploration of the Sea). Hij is de grondlegger van het innovatiecentrum Dairy Campus, het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) in Peking, en het Netherlands Centre of One Health (NCOH).


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Martin Scholten op Twitter
  Martin Scholten op ResearchGate
  Martin Scholten op Linkedin

Publicaties
Publicatielijsten
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel