Search staff/organisations MPJ van der Voort
Name
Name MPJ van der Voort
FirstnameMarcel
Emailmarcel.vandervoort@wur.nl

Job details
DescriptionDLO HBO Onderzoeker
OrganizationWageningen Plant Research
Organization UnitField Crops
Phone+31 320 291 312
Mobile
Secretarial phone
Phone 2
Fax+31 320 230 479
Note for telephonist
Note by telephonist
Visiting addressEdelhertweg 1
8219PH, LELYSTAD
Building/Room/012
Postal addressPostbus 430
8200AK, LELYSTAD
CourierNone
Regular availability
Mo Tu We Th Fr
Morning
Afternoon

Biography

Met mijn bedrijfskundige achtergrond werk ik binnen de Wageningen UR onderdelen PPO en ACRRES aan het verder brengen van innovaties en nieuwe concepten voor landbouw en duurzame energie. Veel innovaties en concepten zijn gericht op de technische of agronomische aspecten. Het resultaat, na een ontwikkelingstraject, is een draaiend prototype, maar een onvoldoende beeld is hoe het product of dienst op de markt kan worden gebracht of welke meerwaarde het biedt. Dat is natuurlijk zonde, want duurzame innovatie is nodig om vb. klimaatverandering tegen te gaan.

Voor het verder brengen van innovaties en nieuwe concepten gebruik ik mijn kernexpertise, het kwantificeren van duurzaamheid. De kernvragen voor elke innovatie en/of nieuw concept zijn: Is het economisch duurzaam? Is het ecologisch duurzaam (LCA)? Is het sociaal en maatschappelijk duurzaam?
Daarnaast zijn marktstudies en –verkenningen en projectcoördinatie onderdeel van mijn werkzaamheden. Innoveren doe je niet alleen. Samenwerking met diverse (keten)partijen, overheden en andere organisaties is daarbij noodzakelijk.  Door een groot netwerk binnen Wageningen UR en zeker ook daar buiten met andere organisaties en universiteiten wordt er samengewerkt in het realiseren en verder brengen van innovaties en nieuwe concepten.

Lasting Fields

Het Lasting Fields concept van Wim Steverink laat zich het best beschrijven als “Kleinschalige mechanisatie voor (groot)-schalige landbouw”. Het Lasting Fields concept is veelbelovend op een grote diversiteit aan aspecten, o.a. milieu-, energie- en bodemvriendelijk, zuinig, autonoom en gerobotiseerd. Voor meer informatie bekijk de animatie (https://www.youtube.com/watch?v=Qv2vtiQhKMI) of lees het nieuwsbericht over Lasting Fields: http://www.wageningenur.nl/nl/nieuws/-Succesvolle-bijeenkomst-Grootschalige-landbouw-met-kleinschalige-mechanisatie.htm.

PUFA Chain

Meervoudig onverzadigde vetzuren, o.a. Omega-3 vetzuren (EPA en DHA), zijn belangrijke ingrediënten voor een gezond eetpatroon. Micro-algen zijn een belangrijke bron van deze meervoudig onverzadigde vetzuren. Via de visketen komen de vetzuren in het humane voedsel terecht. Doel van het PUFA Chain project is algen te kweken en direct de zuivere vetzuren uit algen te winnen. Voor meer informatie over het project: http://www.pufachain.eu/home/.


Expert Profile
Expertise
Social media
  Marcel van der Voort on Twitter
  Marcel van der Voort on Linkedin

Publications
Publication lists

Projects
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel