Zoek medewerkers/organisaties ing. P van Dalfsen
Naam
Naaming. P van Dalfsen
RoepnaamPieter
Emailpieter.vandalfsen@wur.nl

Werk
OmschrijvingOnderzoeker Fruitteelt en Boomkwekerij
OrganisatieWageningen Plant Research
OrganisatieeenheidOpen Teelten
Telefoon+31 252 462 104
Mobiel+31 6 20815499
Telefoon secretariaat+31 320 291 111
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresLingewal 1
6668LA, RANDWIJK
Gebouw/Kamer/N.A.
PostadresPostbus 200
6670AE, ZETTEN
BodenummerGeen
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden -
    mrt 2022 - Nu


Biografie

Kwekers ondersteunen op weg naar een duurzame teelt. Dat is voor mij de passie van het praktijkonderzoek.

Als onderzoeker Fruitteelt en Boomkwekerij bij Wageningen University & Research in de groep Open Teelten (voorheen Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, PPO) ben ik gespecialiseerd in de fruitteelt en boomkwekerijsector (m.n. sierheesters, coniferen, vaste planten). Dankzij mijn brede interesse heb ik afgelopen jaren aan een groot aantal onderwerpen mijn bijdrage geleverd om problemen op te lossen en nieuwe kansen te ontwikkelen.

Mijn huidige projecten, deels als projectleider en deels uitvoerend, richten zich voornamelijk op het thema precisiefruitteelt. Een goed voorbeeld zijn de projecten rondom Fruit 4.0, waarin wordt gewerkt aan slimme sensorsystemen voor bloesem- en vruchtdetectie en aan dataverzameling rond de oogst. Ook drones krijgen een functie in de boomgaard, bijvoorbeeld hoe je met drones de boomgaard kunt scannen om met deze informatie automatisch te wortelsnijden. Een ander voorbeeld is de inzet van bodemscans om de watergift te optimaliseren. Als onderzoeker heb ik een rol in het mede ontwikkelen van nieuwe technieken, valideren in het veld tot het demonstreren in de praktijk.
 
In de boomkwekerijsector heb ik brede ervaring opgedaan op het gebied van gewasbescherming, zoals schimmelziekten, bacterieziekten, virussen en aaltjes in vaste planten en biologische bestrijding van plagen. Ook heb ik gewerkt aan een efficiënte watergift met hulp van vochtsensoren en het gebruik van LED bij de vermeerdering van boomkwekerijgewassen.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Pieter van Dalfsen op Linkedin
Groepen
  • BHV-BBF

Publicaties
Publicatielijsten

Projecten
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel