Zoek medewerkers/organisaties drs. MC Klaassen-de Jong
Naam
Naamdrs. MC Klaassen-de Jong
RoepnaamRineke
Emailrineke.jong@wur.nl

Werk
OmschrijvingVeterinair onderzoeker en projectleider
OrganisatieWageningen Bioveterinary Research
OrganisatieeenheidEpidemiologie, Bioinformatica & Diermodellen
Telefoon+31 320 238 799
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax+31 320 238 961
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresHoutribweg 39
8221RA, LELYSTAD
Gebouw/Kamer/2.15.0.40
PostadresPostbus 65
8200AB, LELYSTAD
Bodenummer
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Na mijn opleiding tot dierenarts aan de veterinaire faculteit van de universiteit Utrecht ben ik in 2004 begonnen als onderzoeker bij de afdeling virologie van Wageningen Bioveterinary Research. Mijn huidige werk richt zich op respiratoire virale infectiemodellen die ingezet kunnen worden voor contract research voor het evalueren van een experimenteel vaccin of therapie met als belangrijkste expertise het Boviene Respiratoire Syncytieel Virus (RSV) .

Boviene RSV is een van de belangrijkste veroorzakers van luchtweginfecties bij jonge kalveren. Interessant is dat dit rundervirus veel kenmerken deelt met het genetisch sterk verwante humane RSV. Dit veroorzaakt vaak alleen een verkoudheid, maar is ook de belangrijkste oorzaak van ernstige longontsteking en de tweede oorzaak van sterfte bij jonge zuigelingen wereldwijd.

WBVR heeft in de jaren '90 een model ontwikkeld bij kalveren dat op grote schaal is en wordt gebruikt voor het evalueren van veterinaire BRSV vaccins. In de afgelopen 10 jaar hebben we met ons BRSV-kalvermodel ook steeds meer de humane onderzoekswereld bereikt. Er is een dringende - maar nog steeds onvervulde - behoefte aan een gelicentieerd paedriatisch RSV-vaccin. Het kalf heeft aangetoond een representatief preklinisch model van hoge waarde te zijn in translationeel onderzoek en voor het testen van de werkzaamheid en veiligheid van humane RSV-vaccins.

Het is mijn persoonlijke ambitie om bij te dragen aan het wederzijdse doel om ernstige ademhalingsziekten bij kalveren én kinderen te voorkomen.


Expertiseprofiel
Expertise
Vaardigheden
  • infectiemodel bovine respiratoire syncytieel virus
  • good clinical veterinary practice
Sociale media
  Rineke de Jong op Linkedin

Publicaties
Publicatielijsten
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel