Zoek medewerkers/organisaties ir.ing. NA van der Linden
Naam
Naamir.ing. NA van der Linden
RoepnaamNiels
Emailniels.vanderlinden@wur.nl

Werk
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidFood Quality and Design
Telefoon
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 482 520
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresBornse Weilanden 9
6708WG, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer118/Flex
Postadres
Bodenummer
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Maatschappijwetenschappen
OrganisatieeenheidRecht
Telefoon
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 484 159
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresHollandseweg 1
6706KN, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer201/Flex
Postadres
Bodenummer
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Niels is promovendus bij de leerstoelgroepen Food Quality and Design (FQD) en Recht (LAW). Hij is afgestudeerd in de chemie (Hogeschool Zeeland), milieuwetenschappen, en levensmiddelenveiligheid (beide Wageningen University), met specialisaties in respectievelijk analytische chemie, milieubeleid en levensmiddelenrecht.

In een poging deze verschillende disciplines te combineren, richt zijn project zich op de verschillende wrijvingsvlakken tussen voedselveiligheid en duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn de chemische risico's door het recyclen van voedselcontactmaterialen, en gaten in de wetgeving voor voedselcontactmaterialen op zowel nationaal als europees niveau. Het onderzoek is deel van het FOODSAFETY4EU-project; een EU-project dat als doel heeft om een platform voor het europese voedselveiligheidssysteem te ontwerpen, te ontwikkelen, en bruikbaar te maken voor alle verschillende actoren in de keten.


Expertiseprofiel
Expertise

Projecten

Food safety is a top priority for the European Commission. The central goal is to assure a high level of protection of human health through safe products by the food industry - the Europe’s largest manufacturing and employment sector. The EU-funded FOODSAFETY4EU project will design, develop and release a multi-stakeholder platform for the future European Food Safety System (FSS). The platform aims to establish a network of FSS actors at national, European and international level. It will enable them to access resources and data efficiently, synchronise food safety research strategies, share and exchange scientific knowledge and contribute to transparent communication regarding the FSS. The FOODSAFETY4EU platform will maximise cooperation within the system and with the civil society boosting the co-creation of strategies and their translation into policies and funding programmes.

For more information, see our website: https://foodsafety4.eu/#welcome

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel