Naam
Naam WC Hazeleger
RoepnaamWilma
Emailwilma.hazeleger@wur.nl

Werk
OmschrijvingOnderwijs-/Onderzoeksmedewerker
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidLevensmiddelenmicrobiologie
Telefoon+31 317 484 982
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 482 887
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresBornse Weilanden 9
6708WG, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer118/X2122
PostadresPostbus 17
6700AA, WAGENINGEN
Bodenummer117
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • Lid AHG 2 ‘Revisie ISO 7218’ - NEN
    okt 2018 - jan 2032

  • Expert ISO/TC 34/SC 9/WG 7 - NEN
    okt 2018 - jan 2032

  • Expert ISO/TC 34/SC 9/WG 28 - NEN
    okt 2018 - jan 2032

  • Lid Normcommissie 370009: Microbiologie voedingsmiddelen en - NEN
    jan 2012 - sep 2032

  • Expert CEN/TC 275/WG6/TAG 19, Campylobacter - NEN
    jan 2012 - sep 2032


Biografie

Wilma Hazeleger heeft na afronding van haar HLO studie in Wageningen (1986) vier jaar gewerkt bij het Laboratorium voor Microbiologie bij de Universiteit van Amsterdam waar haar focus vooral lag op onderzoek aan faagresistentie bij lactococcen. In 1990 is zij begonnen bij het Laboratorium voor Levensmiddelenmicrobiologie bij Wageningen Universiteit. De eerste jaren werd vooral veel onderzoek aan Campylobacter gedaan, later werd het onderzoeksgebied uitgebreid naar andere voedselpathogenen, inclusief voedselvirussen. Sinds het behalen van de basiskwalificatie onderwijs van Wageningen Universiteit in 2001 is Wilma ook steeds meer betrokken bij onderwijs en onderwijsvernieuwing op BSc en MSc niveau binnen de levensmiddelenmicrobiologie. Daarnaast begeleidt zij afstudeervakkers en AIOs.

Wilma is lid van de Nederlandse normcommissie ‘Microbiologie van de voedselketen’, en is actief bij de werkgroepen CEN/TC 275/WG 6/TAG 17 (Listeria) en CEN/TC 275/WG 6/TAG 19 (Campylobacter).

 


Expertiseprofiel
Expertise
Groepen
  • BHV-AFSG Wageningen Campus

Publicaties
Publicatielijsten

Onderwijs
Vakken
  • FHM-20306 - Food Microbiology
  • FHM-35403 - Advanced Food Microbiology - Tools for Safety Management
  • FHM-35806 - Advanced Food Microbiology
  • FHM-70224 - MSc Internship Food Microbiology
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel