Zoek medewerkers/organisaties prof.dr.ir. RM Boom
Naam
Naamprof.dr.ir. RM Boom
RoepnaamRemko
Emailremko.boom@wur.nl

Werk
OmschrijvingHoogleraar
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidLevensmiddelenproceskunde
Telefoon+31 317 482 884
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresBornse Weilanden 9
6708WG, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer118/X1119
PostadresPostbus 17
6700AA, WAGENINGEN
Bodenummer280
Nevenwerkzaamheden
  • Lid van de academische raad van advies van het ISPT - ISPT en OSPT
    jan 2007 - Nu

    Onbezoldigde aanstelling, betreft wetenschappelijk advisering voor het ISPT programma, en wetenschappelijke aansturing van de interuniversitaire onderzoekschool OSPT (onderzoekschool Procestechnologie)

  • Lid van het Leadership Team van het ETP Food4Life - European Technology Platform Food4Life
    feb 2016 - Nu

    Het ETP geeft de Europese Commissie advies over de strategie op het gebied van onderzoek in voedings- en voedselwetenschappen.

  • Lid van de wetenschappelijke raad van advies van NAFTEC - NTU University SIngapore
    sep 2017 - Nu

    Lid van de wetenschappelijke raad van advies van het NTU Food Technological Centre (NAFTEC), onderdeel van Nanyang Technological University, Singapore. Onbezoldigd.

  • Visiting professor - University of Tsukuba, Japan
    jan 2016 - Nu

    Aanstelling als (bijzonder) hoogleraar. Werkzaamheden betreffen het geven van een cursus op MSc/PhD niveau, plus een aantal lezingen, beide tijdens een bezoek een keer per jaar.

  • Lid van de IAEF - NVVL / KIvI
    jan 2011 - Nu

    Ik vertegenwoordig de Nederlandse vakorganisaties NVVL en KIvI in de International Association for Engineering in Food. Enige verplichting van de IAEF is de organisatie van de international conferentie ICEF (International Conference on Engineering in Food). Ik ben ook lid van de wetenschappelijke adviesraad van ICEF.

  • Visiting professor - Nanyang Technical University (NTU)
    jan 2018 - Nu

    Betrokkenheid bij het onderzoek en onderwijs van NTU op het gebied van levensmiddelenproceskunde; begeleiding van studenten en promovendi, initieren en coordineren van onderzoek op relevante gebieden.


Biografie

Expertiseprofiel
Expertise

Publicaties
Publicatielijsten

Projecten

Onderwijs
Vakken
  • FPE-21306 - Food Production and Preservation
  • FPE-30306 - Food Structuring
  • FPE-30806 - Sustainable Food and Bioprocessing
  • FPE-31806 - Sustainability in Food Chains
  • FPE-35303 - Sustainable Food and Bioprocessing - Flow and pinch analysis (online)
  • FPE-35403 - Sustainable Food and Bioprocessing - Exergy analysis (online)
  • FPE-35803 - Food Structuring - Structuring by temperature, designing edible barriers (online)
  • FPE-35903 - Food Structuring - Structuring by deformation, properties of interfacial systems (online)
  • FPE-50301 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50302 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50303 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50304 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50305 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50306 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-70324 - MSc Internship Food Process Engineering
  • FPE-70327 - MSc Internship Food Process Engineering
  • FPE-70330 - MSc Internship Food Process Engineering
  • FPE-70333 - MSc Internship Food Process Engineering
  • FPE-70336 - MSc Internship Food Process Engineering
  • FPE-70339 - MSc Internship Food Process Engineering
  • FPE-80318 - Thesis Food Process Engineering
  • FPE-80321 - Thesis Food Process Engineering
  • FPE-80324 - MSc Thesis Food Process Engineering
  • FPE-80327 - MSc Thesis Food Process Engineering
  • FPE-80330 - MSc Thesis Food Process Engineering
  • FPE-80333 - MSc Thesis Food Process Engineering
  • FPE-80336 - MSc Thesis Food Process Engineering
  • FPE-80339 - MSc Thesis Food Process Engineering
  • YBT-80324 - BSc Thesis Biotechnology
  • YFS-70312 - BSc Internship Food Technology
  • YFS-80824 - BSc Thesis Food Science and Technology
  • YFS-80836 - Industrial Thesis European Masters Food Studies
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel