Zoek medewerkers/organisaties prof.dr.ir. RM Boom
Naam
Naamprof.dr.ir. RM Boom
RoepnaamRemko
Emailremko.boom@wur.nl

Werk
OmschrijvingHoogleraar
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidFood Process Engineering
Telefoon+31 317 482 884
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresBornse Weilanden 9
6708WG, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer118/X1119
PostadresPostbus 17
6700AA, WAGENINGEN
Bodenummer280
Nevenwerkzaamheden
  • Lid van wetenschappelijke adviesraad - ISPT / Fascinating
    jul 2021 - jul 2026

    Lid van de wetenschappelijke adviesraad van het ISPT programma Fascinating, dat circulaire landbouw in Groningen nastreeft die duurzaamheid, natuur, gezonde voeding en economische impact met elkaar in balans brengt.

  • Lid van selectiecomite voor wetenschappelijke projecten - Novo Nordisk Foundation
    jun 2020 - Nu

    De Novo-Nordisk Foundation sponsort academisch onderzoek op natuurwetenschappelijk, humanitair en sociaal gebied, bij Deense, Zweedse, Noorse, IJslandse en Finse universiteiten en andere non-profit onderzoeksinstellingen. Ik ben 1 van de 7 leden van de commissie (allen hoogleraren) voor de selectie van projecten in de Plantenwetenschappen, Landbouwwetenschappen en Levensmiddelen-/biotechnologie.

  • Lid van het Leadership Team van het ETP Food4Life - European Technology Platform Food4Life
    feb 2016 - Nu

    Het ETP geeft de Europese Commissie advies over de strategie op het gebied van onderzoek in voedings- en voedselwetenschappen.

  • Visiting professor - University of Tsukuba, Japan
    jan 2016 - Nu

    Aanstelling als (bijzonder) hoogleraar. Werkzaamheden betreffen het geven van een cursus op MSc/PhD niveau, plus een aantal lezingen, beide tijdens een bezoek een keer per jaar.

  • Lid van de academische raad van advies van het ISPT - ISPT en OSPT
    jan 2007 - Nu

    Onbezoldigde aanstelling, betreft wetenschappelijk advisering voor het ISPT programma, en wetenschappelijke aansturing van de interuniversitaire onderzoekschool OSPT (onderzoekschool Procestechnologie)


Biografie

Expertiseprofiel
Expertise

Publicaties
Publicatielijsten

Projecten

Onderwijs
Vakken
  • FPE-21306 - Food Production and Preservation
  • FPE-30306 - Food Structuring
  • FPE-30806 - Sustainable Food and Bioprocessing
  • FPE-35303 - Sustainable Food and Bioprocessing - Flow and pinch analysis
  • FPE-35403 - Sustainable Food and Bioprocessing - Exergy analysis
  • FPE-35803 - Food Structuring - Structuring by temperature, designing edible barriers
  • FPE-35903 - Food Structuring - Structuring by deformation, properties of interfacial systems
  • FPE-50301 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50302 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50303 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50304 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50305 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-50306 - Capita Selecta Food Process Engineering
  • FPE-70324 - MSc Internship Food Process Engineering
  • FPE-79324 - MSc Research Practice Food Process Engineering
  • FPE-80324 - MSc Thesis Food Process Engineering
  • FPE-80336 - MSc Thesis Food Process Engineering
  • FPH-10306 - Introduction to Food Technology
  • YBT-80324 - BSc Thesis Biotechnology
  • YFS-70312 - BSc Internship Food Technology
  • YFS-80824 - BSc Thesis Food Science and Technology
  • YFS-80836 - Industrial Thesis European Masters Food Studies
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel