Zoek medewerkers/organisaties YGR van der Burgh MSc
Naam
Naam YGR van der Burgh MSc
RoepnaamYonta
Emailyonta.vanderburgh@wur.nl

Werk
OmschrijvingPromovendus / arts-assistent
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidHumane Voeding & Gezondheid

Biografie

Yonta van der Burgh is opgeleid als arts-onderzoeker en voedingswetenschapper. Na haar BSc voeding en gezondheid aan de Wageningen Universiteit heeft ze de opleidingen MSc Nutrition & Health en Master Arts-klinisch onderzoeker (AKO) aan de Universiteit van Maastricht gevolgd.

Op dit moment werkt zij als arts-onderzoeker bij Vitalys, kliniek tegen overgewicht (onderdeel van Rijnstate Ziekenhuis) en Wageningen University. Haar onderzoek richt zich op de mechanismen van gewichtsverlies na bariatrische chirurgie. De belangrijkste oorzaak van het initiële gewichtsverlies na bariatrische chirurgie is waarschijnlijk de verminderde inname van voeding, maar over de mechanismen daarachter is echter nog veel onbekend.  Ze focust hierbij op veranderingen in smaak, voedingsinname, maagontlediging en buikklachten. 

Haar promotieonderzoek valt binnen het onderzoeksprogramma ‘Voeding en obesitas behandeling’ onder leiding van prof. dr. Eric Hazebroek, chirurg in het Rijnstate Ziekenhuis en buitengewoon hoogleraar aan Wageningen Universitity & Research.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Yonta van der Burgh op Linkedin
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel