Naam
Naamdr. ILA Boxman
RoepnaamIngeborg
Emailingeborg.boxman@wur.nl

Werk
OmschrijvingProjectleider Virologie
OrganisatieWageningen Food Safety Research
OrganisatieeenheidTeam Virologie & GMO
Telefoon+31 317 488 472
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 480 256
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresAkkermaalsbos 2
6708WB, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer123/2058
PostadresPostbus 230
6700AE, WAGENINGEN
Bodenummer230
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • lid van de redactie Thema Update Voedselveiligheid VMT - Thema Update Voedselveiligheid VMT
    okt 2021 - Nu


Biografie

Dr. Ingeborg Boxman richt zich op detectie van voedsel-overdraagbare virussen bij Wageningen Food Safety Research (WFSR). Opgeleid als BioMedisch Wetenschapper (Leiden, cum laude, 1991) en gepromoveerd bij Maria Ponec en Clemens Löwik (Leiden, 1995), startte zij een postdoc project naar humane papillomavirus (AMC). Zij bleef werkzaam in de virologie na haar aanstelling als wetenschappelijk medewerker in 2003 bij het laboratorium van de NVWA, en haar voorgangers, en kwam in dienst van WUR na de oprichting van de WFSR (2019).

Ingeborg is projectleider van het Cluster Virologie binnen WFSR. In dit cluster voert men virus analyses uit voor NVWA, voornamelijk onder accreditatie van RvA, en verzorgt men de kwaliteitsborging. Daarnaast werkt men aan methode ontwikkeling, zoals efficientere extractie van virus (genomisch materiaal) uit voedsel- en of oppervlaktemonsters, voert men (trend)analyses uit op kwalitatieve en kwantitatieve metingen, of vergelijkt men sequenties met die zijn geïsoleerd bij patiënten in samenwerking met anderen (NVWA, RIVM, GGD). De nieuwste ontwikkeling is om alle (humane) virussen tegelijkertijd en ongericht te detecteren. Onder leiding van Ingeborg is WFSR het Nationaal Referentie Laboratorium Food-Borne viruses.

Ingeborg is een expert op het gebied van voedsel-overdraagbare virussen en voedselveiligheid door haar werk binnen verschillende projecten voor de NVWA en WFSR, maar ook in internationale groepen (NRL FB viruses; CEN WG TAG-4/ISO 15216; Dutch drafting group Codex Alimentarius/CAC/GL 79 (2012); EFSA WG HAVtrace 2014; ISO/TC34/SC9/WG31 Hepatitis E virus en ISO/TC34/SC9/WG3/Method validation/virus&parasites).


Expertiseprofiel
Expertise

Publicaties
Publicatielijsten
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel