Naam
Naam I van Damme MSc
RoepnaamIris
Emailiris.vandamme@wur.nl

Werk
OmschrijvingPromovendus Voeding & Diabetes
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidHumane Voeding & Gezondheid
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Iris van Damme (Msc) is promovenda bij Humane Voeding. Ze behaalde haar Bsc- en Msc-diploma in Wageningen en volgde een deel van haar masterprogramma bij het Karolinska Instituut in Stockholm. Tijdens haar afstudeerproject onderzocht ze de associatie tussen voeding, chronotype en alertheid bij nachtverpleegkundigen. Voordat ze afstudeerde in maart 2019, schreef ze een onderzoeksvoorstel voor een studie naar preoperatief gewichtsverlies voor de afdeling van bariatrische chirurgie in het Rijnstate Ziekenhuis(Arnhem). Sinds juni 2019 is ze hoofdonderzoeker voor het ontwikkelen van de nieuwe voedingsrichtlijnen voor diabetespatiënten, in samenwerking met de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Als lid van de NDF werkgroep Voeding is zij ook betrokken bij het implementatietraject van deze richtlijn. In oktober 2020 is zij gestart met haar promotietraject waarin zij de relatie tussen voeding en diabetes verder zal onderzoeken.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Iris van Damme op Linkedin

Projecten

Herziening Voedingsrichtlijn voor diabetespatiënten (Nederlandse Diabetes Federatie)

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel