Naam
Naaming. ACG Beldman
RoepnaamAlfons
Emailalfons.beldman@wur.nl

Werk
OmschrijvingSenior onderzoeker melkveehouderij, duurzaamheid en ondernemerschap
OrganisatieWageningen Economic Research
OrganisatieeenheidInnovation- and Risk Management and Information Governance
Telefoon+31 320 293 540
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 70 335 8330
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresEdelhertweg 1
8219PH, LELYSTAD
Gebouw/Kamer/004
PostadresPostbus 430
8200AK, LELYSTAD
Bodenummer135
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
 • Bestuurslid - Global Dairy Farmers
  jul 2015 - Nu

  Global Dairy Farmers is een wereldwijd netwerk van melkveehouders en industriepartners. Het netwerk is gericht op het verbinden, inspireren en uitwisselen van kennis. De juridische vorm van het netwerk is een coƶperatie.

 • Bestuurslid - Nuffield Nederland
  jan 2015 - Nu

  Nuffield Nederland is een agrarisch programma waarmee de Nederlandse landbouw investeert in ondernemerschap en potentieel toekomstige leiders. Nuffield Nederland is onderdeel van een wereldwijd netwerk van ca. 1600 scholars


Biografie

Melkveehouderij, duurzaamheid en ondernemerschap zijn de centrale thema's in mijn onderzoek. Meestal in projecten met het bedrijfsleven waarin gezamenljik wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een aanpak om tot daadwerkelijke verduurzaming te komen. Soms gaat het om projecten waarin met individuele primaire ondernemers of middelgrote ketenpartijen aan innovatie wordt gewerkt, soms gaat het ook juist om het werken aan brede adoptie van best practices of duurzame technologie bij voorbeeld via de ontwikkeling van duurzaamheidsprogramma's.

www.wur.nl/economic-research


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Alfons Beldman op Twitter
  Alfons Beldman op Linkedin

Publicaties
Kernpublicaties
Publicatielijsten

Projecten

Duurzame Zuiveleten (DZK) - Management of Change

Duurzame zuivelketen is een gezamenlijk initiatief van NZO en LTO gericht op het verduurzamen van de zuivelsecter. Wageningen University & Research faciliteert het proces van implemenatie en verdere ontwikkeling met alle betrokken partijen.

Mede op basis van de jaarlijkse sectorrapportage, aanvullend onderzoek en kennis van transitieprocessen en ondernemersgedrag worden adviezen uitgebracht om de aanpak te verbeteren. Workshops met zuivelverwerkers en andere betrokken partijen worden georganiseerd zodat de verbeteropties ook daadwerkelijk in acties worden omgezet.

Dairy Sustainability Framework (DSF)

Het DSF raamwerk is door de internationale zuivelwereld ontwikkeld om tot afstemming te komen ten aanzien van thema's doelen en indicatoren én een aanpak van continu verbetering. Wageningen Economic Research faciliteert pilots met zuivelbedrijven rond de implementatie van het framework in een B2B omgeving.

Caption Text
 • mail
 • chat
 • print

Profiel