Zoek medewerkers/organisaties NMME van Meer MSc
Naam
Naam NMME van Meer MSc
RoepnaamNoraly
Emailnoraly.vanmeer@wur.nl

Werk
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Dierwetenschappen
OrganisatieeenheidExperimentele Zoölogie
Telefoon
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 483 509
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDe Elst 1
6708WD, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer122/E1231
PostadresPostbus 338
6700AH, WAGENINGEN
Bodenummer43
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden -
    apr 2022 - Nu


Biografie

Ik ben een PhD kandidaat in de Experimentele Zoologie groep van Wageningen University. Ik heb zowel mijn BSc als mijn MSc Biologie in Wageningen gevolgd, met een specialisatie richting functionele morfologie en biomechanica. Ik heb in 2019 een WIAS beurs gewonnen met mijn projectvoorstel, en ben dat jaar met mijn PhD begonnen. 

 

Tijdens mijn master thesis heb ik uitgepluist hoe het interne gedeelte van de legboor van een sluipwesp eruit ziet en welke spieren verantwoordelijk zijn voor welke bewegingen van de externe legboor, door hoge resolutie 3D scans te analyseren. Tijdens mijn stage ben ik naar het Brainerd Lab van Brown University in Providence, RI, in de VS gegaan. Hier heb ik ontdekt hoe bamboehaaien het voedsel wat ze in hun mond hebben naar de slokdarm bewegen door middel van XROMM (reconstructie van bewegende morfologie door middel van röntgenstraling). Ik heb beide projecten gepubliceerd en de papers zijn te vinden onder Publicaties.

 

Momenteel doe ik onderzoek naar de ontwikkeling van spiermorfologie en activatiepatronen in larvale vissen. In dit project hebben we hoge resolutie 3D scans van de spieren van zebravislarven gemaakt, en hebben we speciale Python code geschreven om spiervezels automatisch te segmenteren en te kwantificeren. Met de gekwantificeerde data kunnen we bekijken wat het verschil is in grootte, vorm en orientatie van de vezels, zowel binnen het lichaam als over tijd. Daarnaast bouwen we een experimentele opstelling om spieractivatie patronen op hoge snelheid te kunnen filmen. Meer informatie over het spiermorfologie gedeelte van mijn project is hier te vinden (in Engels): Just keep swimming; how do baby fish develop their muscles to do this while growing?.

 

Onderzoeksinteresses: biomechanica, functionele morfologie, spieren, 3D beeldanalyse


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Noraly van Meer op Linkedin
  Noraly van Meer op ResearchGate

Publicaties
Kernpublicaties
Publicatielijsten
Onderzoeker ID's
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel