Zoek medewerkers/organisaties I Rijnaarts-Modder MSc
Naam
Naam I Rijnaarts-Modder MSc
RoepnaamIris
Emailiris.rijnaarts@wur.nl

Werk
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidHumane Voeding & Gezondheid
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Iris Rijnaarts-Modder is opgeleid als voedingsonderzoeker en diëtist. In 2013 heeft ze de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond, met een specialisatie in klinische voeding. In 2016 heeft ze haar MSc diploma van de master Nutrition & Health aan Wageningen Universiteit behaald. Tijdens haar master studie heeft Iris 6 maanden stage gelopen in het Center for Translational Research in Aging and Longevity (CTRAL) in Texas, USA. 

Na het afronden van haar studie heeft Iris 9 maanden als junior onderzoeker bij het Healing Gardens project gewerkt. In dit project heeft ze een pilot studie opgezet om de haalbaarheid van moestuinieren bij ex-kankerpatiënten, in verband met welzijn en voedingsinname, te onderzoeken. 

Op dit moment werkt Iris als promovendus. Haar onderzoek richt zich op de effecten van voeding op de darmgezondheid. Hierbij bekijkt Iris verschillende aspecten, zoals voedingsvezels ter preventie van buikklachten of bij constipatie, voeding bij het Prikkelbare Darm Syndroom en het verband met de darmbacteriën. Ze is onderdeel van twee consortia, namelijk IBSQutrition en Personalized Nutrition & Health.


Expertiseprofiel
Expertise

Projecten

Prikkelbaar Darmsyndroom: voeding als behandeling voor PDS

Persoonlijk voedingsadvies voor het verhogen van vezelinname in gezonde mensen en met obstipatie

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel