Naam
Naam G Camps PhD
RoepnaamGuido
Emailguido.camps@wur.nl

Werk
OmschrijvingResearcher
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidHumane Voeding & Gezondheid
Telefoon
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresStippeneng 4
6708WE, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer124/1056
PostadresPostbus 8000
6700EA, WAGENINGEN
Bodenummer62
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • ja - Sportvisserij Nederland
    nov 2021 - Nu

    Bestuurslid Sportvisserij Nederland

  • Bestuur LICG - Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG)
    mrt 2021 - Nu

    Bestuurslid LICG namens dierenartsencooperatie Dactari

  • app/IT ontwikkelwerk - zelf/diversen
    feb 2021 - Nu

    ontwikkelen APPs en advies werk over IT werkzaamheden

  • lid Wetenschappelijke Advies Raad - Maag Lever Darm Stichting
    jan 2021 - dec 2024

    Advisering over subsidieverstrekking en beoordelen van voorstellen

  • schrijven en presentaties geven - zelf/diversen
    jan 2019 - Nu

    boek schrijven||betaalde presentaties geven

  • diergeneeskundige handelingen - zelf
    jan 2019 - Nu

    diergeneeskundige handelingen


Biografie

Guido Camps is een senior onderzoeker @WUR en @OnePlanet Research Center op het gebied van voeding en Artificial Intelligence, sensor ontwikkeling om voedselinname te bepalen en MRI visualisatie van digestie. Hij studeerde diergeneeskude in Utrecht, AI in Nijmegen, Data Science/Information Technology aan Harvard University en deed zijn promotieonderzoek op het gebied van voeding aan Wageningen University.

Op dit moment begeleidt hij 5 promovendi en een Post-Doc die allen via verschillende wegen technologie proberen te gebruiken om voeding beter te gebruiken en zijn werk wordt vaak opgepikt in de media. Bijvoorbeeld verzadigingsonderzoek voor het Algemeen Dagblad, Universiteit van Nederland en Quest magazine

Hij geeft les bij verschillende vakken, op het gebied van voeding en technologie, communicatie en fysiologie. In zijn vrije tijd houdt hij van bakken en koken (andersoortig voedingsonderzoek) en wandeen met zijn hond. 

Guido Camps is wetenschappelijk directeur bij het Innovation Center of Artificial Intelligence (ICAI) Lab for Precision Health, Nutrition and Behavior. Hij is lid van de wetenschappelijke adviesraad van de Maag Lever Darm Stichting aen lid van de Nutrients Reviewer Board.

Guido Camps staat bij de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen regregistreerd als voedingswetenschapper.


Expertiseprofiel
Expertise
Vaardigheden
  • Extreem bakken
  • Imkeren
  • Jongleren
Sociale media
  Guido Camps op Linkedin
  Guido Camps op Twitter
  Guido Camps op YouTube

Publicaties
Kernpublicaties
Publicatielijsten

Projecten

INtoEat: Gepersonaliseerd voedings- en leefstijladvies voor ouderen

Producten voor gepersonaliseerd voedings- en leefstijladvies aan ouderen. Dat is de verwachte uitkomst van INtoEAT. Met de innovaties die ontwikkeld worden, kunnen zorginstellingen, diëtisten en andere gezondheidsprofessionals hun cliënten straks betere zorg bieden tegen lagere kosten.

Stel dat alle ouderen in ons land zorg en voedingsadvies op maat kregen?

Dan zouden veel mensen tot op hogere leeftijd zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, en zouden zowel de mobiliteit als de kwaliteit van leven van ouderen flink kunnen toenemen.

Het aantal 65-plussers in ons land neemt toe van 2,7 miljoen in 2012 naar 4,7 miljoen in 2041. Daarmee stijgt ook het aantal mensen met chronische ziekten en de vraag naar goede ouderenzorg. Maar liefst 15-30% van de ouderen in de thuiszorg is op dit moment ondervoed, tegen 10-15% van de ouderen in verpleeghuizen. Een probleem waar lastig de vinger achter te krijgen is. Wat mensen zeggen over hoeveel ze eten is niet altijd de waarheid. Hoe kom je erachter hoeveel ze daadwerkelijk binnenkrijgen?

Binnen de WUR, samen met Salut, ConnectedCare en iStart zorgen we binnen dit project voor AI gedreven tools om voeding bij ouderen beter te kunnen meten. 


Onderwijs

HNH-52306 Quantified Self: Monitoring Dietary Behaviour

Studiepunten 6.00

Course coordinator and Examiner dr. G Camps

Contents:

In this course, students will learn about state-of-the-art technologies and devices (e.g. smart watches, activity trackers) in the field of dietary behaviour, lifestyle and health. Students will evaluate existing apps and will critically reflect on e.g. their usability, the behavior change theories applied, and the data quality. Finally, students will design a prototype of an app which will be evaluated for nutritional, public health, communication and IT aspects.

Learning outcomes:

After successful completion of this course students are expected to be able to:
- demonstrate knowledge on evidence-based best practice in the use of innovative technologies in monitoring dietary and other lifestyle behaviours for public health and research purposes;
- judge the potential and limitations of conventional and innovative technologies used by individual consumers and for research purposes;
- make design choices for the development of a tailored innovative technology (app) that addresses problems and opportunities in the life-science domain.

 

Examination:

The final mark is based on a portfolio consisting of a combination of individual and group deliverables. Teachers can decide to give individual grades to members of a group for group deliverables if necessary. Some deliverables are graded as pass or fail. To pass the course, the grade for each deliverable should be at least 5.50 resp. a pass. The marks for the deliverables of this course will remain valid for 6 academic years.

BSc minor Quantified Self (WUQFS)

Innovative technical applications to support self-monitoring by individuals are emerging, e.g. smart watches, activity trackers. This multidisciplinary minor focuses on recent developments in information technology and communication sciences. These developments have the potential to revolutionize the collection of valid dietary and lifestyle data and to support consumers in adopting and maintaining a healthy diet and active lifestyle by using self-monitoring and feedback mechanisms.

Vakken
  • HNH-52306 - Quantified Self: Using wearables and apps to monitor Physiology and Behaviour
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel