Naam
Naam OO Ekpa MSc
RoepnaamOnu
Emailonu.ekpa@wur.nl

Werk
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidFood Quality and Design
Telefoon
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresBornse Weilanden 9
6708WG, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer118/N.A.
PostadresPostbus 17
6700AA, WAGENINGEN
Bodenummer118
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidFood Quality and Design
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Onderzoeksonderwerp: Verbetering van voedingsmiddelen op basis van maïs in Afrika bezuiden de Sahara

Projectduur: Oktober 2016 - september 2020

Dit proefschrift had tot doel de voedingswaarde en de diversificatie van voedingsmiddelen op basis van maïs in Afrika bezuiden de Sahara (SSA) te verbeteren door het gebruik van de juiste technologie. Hiertoe werden de volgende specifieke onderzoeksdoelstellingen geïdentificeerd:

  • Beoordelen van voedselverwerkings- en consumptiepatronen op basis van maïs en vaststellen van de doelstellingen om te voldoen aan de behoeften en voorkeuren van verwerkers en consumenten.
  • Het bepalen van de vluchtige profielen van de meest gebruikte maïsvariëteiten en hun respectieve papjes als basis voor de afstemming op de voorkeuren van de consument.
  • Evalueren van de stabiliteit van carotenoïden en veranderingen in vluchtige organische stoffen tijdens de opslag van graan en maïsmeel in verschillende verpakkingsmaterialen.
  • Zeefmaïsgenotypen die geschikt zijn voor het maken van glutenvrij brood.
  • Verbeteren van de functionele eigenschappen van maïsmeel met behulp van direct beschikbare lokale technieken zoals fermentatie.

Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Onu Ekpa op Facebook
  Onu Ekpa op Linkedin

Publicaties
Kernpublicaties
Publicatielijsten
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel