Naam
Naam Y Bouzembrak PhD
RoepnaamYamine
Emailyamine.bouzembrak@wur.nl

Werk
OmschrijvingAssistant Professor in Artificial Intelligence
OrganisatieWageningen University
OrganisatieeenheidToegepaste informatiekunde
Telefoon
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 489 876
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresHollandseweg 1
6706KN, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer201/6027
Postadres
Bodenummer
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Dr. Yamine Bouzembrak is Universitair Docent Kunstmatige Intelligentie met een uitzonderlijke achtergrond in informatica en automatisering. Hij behaalde zijn Ph.D. in informatica en automatisering van de Université Lille Nord de France in 2011, gespecialiseerd in het veld.

Sinds hij in 2014 bij Wageningen University and Research kwam, heeft Dr. Bouzembrak zijn expertise gericht op het ontwikkelen van geavanceerde machine learning-modellen die de domeinen van voedsel, menselijke gezondheid en ecologische duurzaamheid met elkaar verbinden. Zijn werk draait om het benutten van de kracht van AI om modellen te creëren die in staat zijn om potentiële risico's binnen het voedselsysteem effectief te monitoren, op te sporen en te voorkomen, en daarbij rekening te houden met de bredere impact.

Gedurende zijn hele carrière heeft Dr. Bouzembrak een grote interesse getoond in het gebruik van AI, digitalisering en big data om de complexe uitdagingen op het snijvlak van voedsel, menselijke gezondheid en ecologische duurzaamheid aan te pakken. Zijn onderzoek concentreert zich op het toepassen van een systeemgebaseerde benadering, gecombineerd met AI-technieken, in de hele voedselketen om processen te optimaliseren en het algehele welzijn van individuen, dieren en het milieu te verbeteren.

De expertise van Dr. Bouzembrak reikt verder dan voeding en gezondheid, en omvat de bredere aspecten van voeding en de implicaties ervan voor de menselijke gezondheid, de gezondheid van dieren en de duurzaamheid van het milieu. Door gebruik te maken van AI en machine learning onderzoekt hij innovatieve oplossingen om een duurzaam en ethisch voedselsysteem te bevorderen. Zijn onderzoek strekt zich uit over verschillende gebieden, waaronder precisielandbouw, voorspellende modellering van ziekte-uitbraken, optimalisatie van landbouwpraktijken en de ontwikkeling van beslissingsondersteunende systemen die prioriteit geven aan het welzijn van dieren en het milieu.

Internationaal erkend voor zijn bijdragen aan AI in de context van voedsel, menselijke gezondheid en duurzaamheid, heeft Dr. Bouzembrak actief deelgenomen aan verschillende prestigieuze projecten. Hij werkte samen met organisaties en initiatieven die zich inzetten voor duurzame en ethische voedselproductie en werkte aan projecten binnen de Europese Unie (EU), internationale onderzoeksconsortia en overheidsinstanties.

Dr. Bouzembraks toewijding aan het bevorderen van het gebruik van AI om de onderlinge verbondenheid van voedsel, gezondheid en duurzaamheid te bevorderen, weerspiegelt zijn inzet voor een holistische en verantwoorde benadering van voedselsystemen. Zijn expertise en onderzoeksbijdragen hebben hem tot een hoog aangeschreven wetenschapper en academicus gemaakt, die een cruciale rol speelt bij het vormgeven van de toekomst van het voedselsysteem om prioriteit te geven aan het welzijn van individuen, dieren en het milieu.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Yamine Bouzembrak op ResearchGate
  Yamine Bouzembrak op Linkedin
  Yamine Bouzembrak op Twitter

Onderwijs
Vakken
  • INF-22306 - Programming in Python
  • INF-36306 - Artificial Intelligence
  • INF-36803 - Artificial Intelligence for Food and Health
  • INF-79224 - MSc Research Practice Information Technology
  • INF-80424 - MSc Thesis Information Technology
  • YSS-37203 - Supply Chain Research Skills
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel