Zoek medewerkers/organisaties prof.dr. LJ Hellebrekers
Naam
Naamprof.dr. LJ Hellebrekers
RoepnaamLudo
Emailludo.hellebrekers@wur.nl

Werk
OmschrijvingProjectmanager
OrganisatieDirectie en staf Sciences Groups
OrganisatieeenheidASG Directie & Staf
Nevenwerkzaamheden
 • Bestuur - Centrale Commissie Dierproeven
  dec 2014 - Nu

  De CCD is het centrale orgaan dat als enige bevoegd is om vergunningen voor het verrichten van dierproeven te verlenen. De CCD signaleert en beoordeelt kansen op het gebied van het vervangen, verminderen en verfijnen van dierproeven en maakt dilemmas op het gebied van gebruik van dieren voor onderzoek duidelijk.

 • Raad van Commissarissen - Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk
  apr 2014 - Nu

  Together with the [Executive] Director of the ULP, the Supervisory Board strives to further improve the functioning of the ULP in the fields of academic teaching, research and large animal health management.


Biografie

In het onderzoeks- en investeringsprogramma ERRAZE@WUR werken onderzoekers vanuit diverse disciplines samen aan het wetenschappelijke fundament dat nodig is om toekomstige pandemieën te voorkomen en de impact ervan te beperken.

COVID-19 heeft de wereld in zijn greep. De crisis waarvoor virologen, epidemiologen en gezondheidsinstanties zoals de WHO al decennialang waarschuwen, ondervinden we nu aan den lijve: de ontwrichting van de samenleving en de economie door een ‘disease X’, een nieuwe infectieziekte die een wereldwijde pandemie veroorzaakt. Wat kunnen we leren van COVID-19? Hoe kunnen we uitbraken van nieuwe zoönosen voorkomen en het ontstaan van nieuwe pandemieën tegengaan? Hoe kunnen we voorkomen dat bij toekomstige pandemieën de gevolgen net zo dramatisch zijn als bij COVID-19?

ERRAZE@WUR is een ambitieus WUR-breed onderzoeks- en investeringsprogramma, opgezet om een stevig wetenschappelijk fundament te helpen leggen voor de beantwoording van deze vragen. Met ERRAZE@WUR (Early Recognition and Rapid Action in Zoonotic Emergencies) wil WUR beleidsmakers en beslissers en daarmee de samenleving in brede zin ondersteunen bij het voorkomen van toekomstige pandemieën en het mitigeren van de impact.

www.wur.eu/erraze  

 

 

 


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Ludo Hellebrekers op Linkedin
  Ludo Hellebrekers op Twitter

Publicaties
Kernpublicaties
Caption Text
 • mail
 • chat
 • print

Profiel