Naam
Naamdr. LAP Lotz
RoepnaamBert
Emailbert.lotz@wur.nl

Werk
OmschrijvingTeamleider Toegepaste Ecologie
OrganisatieWageningen Plant Research
OrganisatieeenheidAgrosysteemkunde
Telefoon+31 317 480 556
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 487 231
Telefoon 2
Fax+31 317 418 094
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDroevendaalsesteeg 1
6708PB, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer107/T2.1.30b
PostadresPostbus 16
6700AA, WAGENINGEN
Bodenummer52
Nevenwerkzaamheden
  • Voorzitter Stichtingsbestuur - Stichting Akkerweb
    aug 2016 - Nu


Biografie

Bert Lotz onderzoekt mogelijkheden om met slimme toepassingen van ecologie en technologie agrosystemen te verduurzamen. Zo voert hij, samen met collega‚Äôs, studies uit naar kansen en bedreigingen om met innovatieve veredelingsmethoden gewassen weerbaarder te maken tegen ziekten. Vanaf 2017 leidt hij het onderzoek Groene gewasbescherming in opdracht van de Nederlandse Overheid. Dit onderzoek heeft als doel een transitie naar duurzamere gewasbescherming, leidend tot een sterke vermindering van de afhankelijkheid van chemische gewasbescherming. Middels een herontwerp van teeltsystemen beoogt dit onderzoek daarbij de marktpositie van de teler te behouden of juist te versterken (tijdshorizon 2030).

Bert gaat graag met groepen in de samenleving het gesprek aan over hoe onderzoek en innovatie optimaal een bijdrage kunnen leveren aan het verdere verduurzamen van de productie van voldoende, gezond voedsel, zowel nationaal als internationaal.

Bert heeft Biologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is gepromoveerd op een populatiebiologische studie uitgevoerd op het Instituut voor Oecologisch Onderzoek, thans het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). Sinds 1987 is hij werkzaam bij Wageningen University & Research in verschillende functies.

https://www.wur.nl/nl/Expertises-Dienstverlening/Onderzoeksinstituten/plant-research/Agrosysteemkunde/Gewasbescherming-en-milieu.htm


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Bert Lotz op Linkedin

Publicaties
Publicatielijsten
Onderzoeker ID's

Projecten
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel