Naam
Naam A Mol
RoepnaamArie
Emailarie.mol@wur.nl

Werk
OmschrijvingSector- en dataspecialist visserij
OrganisatieWageningen Economic Research
OrganisatieeenheidPerformance en Impact Agrosectoren
Telefoon+31 70 335 8226
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 70 335 8330
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresPrinses Beatrixlaan 582-528
2595BM, 'S-GRAVENHAGE
Gebouw/Kamer/Flex
PostadresPostbus 29703
2502LS, 'S GRAVENHAGE
Bodenummer
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
 • Werkzaamheden voor eigen rekening - Divers
  jul 2021 - Nu

  Het verlenen van consultancydiensten, met name op het vlak van De Blauwe Economie.

 • Visserij - Visserij voor eigen rekening
  sep 2017 - Nu

  Visserij met boot van plm. 9 mtr.


Biografie

Ervaren, bevlogen en accuraat

In 1984 als jonge jongen de eerste reizen aan boord van een vissersschip, en sinds die tijd altijd bij de visserij betrokken gebleven. De eerste jaren als opstapper gedurende de vakanties, later alle nieuws uit de sector op de voet volgend en de laatste jaren als economisch onderzoeker en sectorspecialist.

Door zijn managementervaring in het bedrijfsleven is Arie vertrouwd met het aansturen van (grote) teams en weet hij collega’s te inspireren om samen het gewenste resultaat te bereiken. Integriteit, nauwkeurigheid, volledigheid en tijdigheid staan daarbij altijd voorop. Hij werkt graag in teamverband, hecht aan een sfeer en aan een goede relatie met degenen met wie hij werkt. Hij is betrouwbaar in zijn contacten met collega’s en opdrachtgevers en helder in zijn communicatie

Arie is bij Wageningen Economic Research aangesteld als economisch onderzoeker en sectorspecialist: door zijn groot aantal contacten in de sector, zijn decennialange ervaring met de visserij en zijn kennis van de vloot is hij bekend met de ins en outs en alle ontwikkelingen die in de sector spelen of op de sector af komen. De afgelopen jaren waren o.a. de pulsvisserij, de uitrol van windmolenparken, het mosselconvenant, ontwikkelingen in de kleine zeevisserij en het ontwikkelen van een kottervisie onderwerpen van de onderzoeken waarbij Arie betrokken was. Daarnaast is Arie verantwoordelijk voor Visserij in Cijfers: de jaarlijkse monitoring en presentatie van de resultaten van de sector.

Als uitdaging voor de komende tijd ziet hij het ontwikkelen van een toekomstperspectief voor de Nederlandse visserijvloot. Samen met overheid en bedrijfsleven wil hij graag werken aan renderende sector die duurzaam de gezonde zeeën bevist.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Arie Mol op Linkedin
  Arie Mol op Twitter
Caption Text
 • mail
 • chat
 • print

Profiel