Zoek medewerkers/organisaties LE Trijsburg PhD MSc
Naam
Naam LE Trijsburg PhD MSc
RoepnaamLaura
Emaillaura.trijsburg@wur.nl

Werk
OmschrijvingOnderzoeker
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidHumane Voeding & Gezondheid
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Dr. Laura Trijsburg werkt als onderzoeker bij de afdeling Humane voeding van Wageningen University binnen het onderzoeksproject Agriculture for Nutrition and Health (A4NH). Haar onderzoek richt zich op het meten van de gezondheid en duurzaamheid van de voeding in verschillende landen, vanuit het perspectief van het voedselsysteem. Laura behaalde in 2007 respectievelijk 2009 haar bachelor en master in Humane Voeding aan Wageningen University.

Haar promotieonderzoek ging over de meetfout structuur van methoden waarmee voedingsinname wordt gemeten. Ze gebruikte de duplicaat-portie methode in combinatie met 24-uurs recalls om inzicht te krijgen in de meetfouten van voedselfrequentievragenlijsten voor verschillende nutriënten. Ze behaalde haar PhD-titel in 2016 aan Wageningen University

Van 2017 tot 2018 werkte ze als early career scientist bij de International Agency for Research on Cancer (IARC) aan een early career fellowship-project dat metabolomics onderzocht in verband met voedingsinname en de associatie met kanker. Haar onderzoeksinteresses liggen op het verzamelen, analyseren, valideren en implementeren van voedingsinname-gegevens en het beoordelen van de gezondheid en duurzaamheid van het dieet.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Laura Trijsburg op Linkedin

Publicaties
Publicatielijsten

Onderwijs
Vakken
  • HNH-26806 - Introduction to Global Nutrition and Health
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel