Naam
Naam SB Oey MSc
RoepnaamSergio
Emailsergio.oey@wur.nl

Werk
OmschrijvingExterne medewerker
OrganisatieWageningen Food Safety Research
OrganisatieeenheidTeam Organic Contaminants
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • Vrijwilliger Evenementenhulpverlening - afdeling Utrecht - Het Nederlandse Rode Kruis
    jan 2014 - Nu

    Het faciliteren en verlenen van EHBO tijdens allerlei evenementen zoals (muziek)festivals, sportwedstrijden, hardloopevenementen, buurtfeesten, beurzen, etc.


Biografie

Tijdens mijn master (Chemistry: Analytical Sciences aan de Universiteit van Amsterdam) was ik bij het RIKILT terecht gekomen voor mijn afstudeeronderzoeksstage. Ik heb een bestaande analyse methode voor de kwantificatie van 3-monochloro-1,2-propaandiol esters (3-MCPD-esters) geoptimaliseerd en uitgebreid door het ook geschikt te maken voor de kwantificatie van 2-monochloro-1,3-propaandiol esters (2-MCPD-esters) en glycidyl esters. Verder werden een aantal kritische stappen van de monstervoorbewerking nader onderzocht om de robuustheid van de methode te optimaliseren.

Mijn huidige promotie onderzoek borduurt voort op mijn afstudeerstage. In een Publiek-Private Samenwerking (PPS) met voornamelijk een olie raffinaderij in Zaandam (SRC B.V.) onderzoeken we de verschillende stadia van het raffinage proces van plantaardige oliën om ervoor te zorgen dat de vorming van de procescontaminanten 2-MCPD-, 3-MCPD- en glycidyl esters geminimaliseerd worden. Deze stoffen zijn in bepaalde mate toxisch en het is daarom van belang dat de gehalten in voeding tot een minimum worden beperkt.

Het project is onderverdeeld in de volgende doelstellingen:

  1. Ontwikkelen van mitigatiestrategieën voor reductie van de procescontaminanten 3-MCPD, 2-MCPD en glycidol
  2. Strategieën testen in een experimentele raffinage pilot plant en doorvertalen naar een full-scale raffinage
  3. Het ontwikkelen van meetmethodes voor 3-MCPD(esters), 2-MCPD(esters) en glycidol (glycidyl esters) en hun reactie intermediairen
  4. Het ontwikkelen kinetische modellen voor voorspelling van de vorming van procescontaminanten

 

Project duur: jan 2017 – dec 2020


Expertiseprofiel
Sociale media
  Sergio Oey op Linkedin

Publicaties
Kernpublicaties
Publicatielijsten
Onderzoeker ID's

Projecten

Optimalisatie van het raffinage proces van plantaardige oliën en vetten in verband met reductie van proces contaminanten (2-, 3-MCPD, glycidol en hun esters)

[Link to projectpagina voor meer informatie]


Onderwijs

2017: Promovendus bij het RIKILT & de Food Quality and Design groep aan de Wageningen Universiteit

2015 - 2017: Master Chemistry: Analytical Sciences (track) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA)

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel