Zoek medewerkers/organisaties drs. SGP Berendse CEMS MIM
Naam
Naamdrs. SGP Berendse CEMS MIM
RoepnaamSebastiaan
Emailsebastiaan.berendse@wur.nl

Werk
OmschrijvingDirecteur Waardecreatie
OrganisatieCorporate Value Creation
OrganisatieeenheidStaff CVC
Telefoon+31 317 487 130
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 482 452
Telefoon 2+31 317 482 452
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresBronland 10
6708WH, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer/0.29
PostadresPostbus 9101
6700HB, WAGENINGEN
Bodenummer192
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
 • Bestuurslid stichting UFW - st. UFW - UniversiteitsFonds Wageningen
  mrt 2022 - Nu

  Namens WUR. Stichting UFW ondersteunt WUR naar maatschappelijke impact, door het financieren en ondersteunen van talent en (translatie) projecten. Fondswerving van giften en schenkingen vindt plaats onder het netwerk van het UFW, onder alumni, maatschappelijke organisaties en vermogende particulieren.

 • lid van de IAC - Investerings Adviescommissie - SHIFT Invest
  mei 2017 - Nu

  Namens WUR en TU Delft, TU Eindhoven, UTwente en TNO lid van de IAC - investeringsadviescommissie. Seed-investeringsfonds in agri,food, health & greentech vroege fase startups. Leden van de IAC bestaan uit de partijen die het fonds hebben gevormd. De IC beslist over investeringen te maken door het fonds. Het fonds is tevens partner in het TTT-Circulaire Technologie spin off programma van 4TU+TNO.


Biografie

Sebastiaan Berendse is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en coördineren van de activiteiten van WUR om met de ontwikkelde kennis meer economische en maatschappelijke waarde te realiseren. Waardecreatie is, naast onderzoek en onderwijs, de derde pijler van de organisatie Wageningen University & Research (WUR) en gaat om impact door toepassing in de praktijk.

Binnen de corporate afdeling vallen startup beleid (w.o. StartLife & student incubator StartHub), kennis transfer/IP-services, coördinatie met WR business development, Sharing Research Facilities & Wageningen Campus ontwikkeling, de Wetenschapswinkel en Wageningen Dialogues, Omnia gebruik en Universiteitsfonds Wageningen (UFW).

Sebastiaan was eerder werkzaam in de zakelijke dienstverlening, academie (TU Delft) en het Ministerie van Economische Zaken (coördinator van het Innovatie Attaché netwerk). Hij werkt 20+ jaar op het terrein van business development, valorisatie, innovatieclusters, start- en scale up support en internationale samenwerking in R&D.
Zijn passie is om, als bedrijfskundige (RSM Erasmus/HHStockholm), direct bij te dragen aan de mondiale transities in grondstoffen, energie en eiwitten.

Uit hoofde van zijn rol binnen de WUR is hij tevens bestuurslid bij stichting UniversiteitsFonds Wageningen, st. StartLife (agendalid) en lid van de IAC & RvC/Advisory Board van Shift Invest.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Sebastiaan Berendse op Twitter
  Sebastiaan Berendse op Linkedin
Caption Text
 • mail
 • chat
 • print

Profiel