Naam
Naamdr. AF van Peer
RoepnaamArend
Emailarend.vanpeer@wur.nl

Werk
OmschrijvingGroepsleider Mushroom Research
OrganisatieWageningen Plant Research
OrganisatieeenheidPlant Breeding
Telefoon+31 6 12038489
Mobiel
Telefoon secretariaat+31 317 488 901
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDroevendaalsesteeg 1
6708PB, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer107/E1.226
PostadresPostbus 386
6700AJ, WAGENINGEN
Bodenummer107
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • Adjunct Professor at FAFU - Fujian Agriculture and Forestry University (FAFU)
    okt 2017 - okt 2022

    Aanstelling ter bevordering van samenwerking in onderzoek, uitwisseling van kennis, en mogelijk co-begeleiding van studenten. De aanstelling bevat als taken een jaarlijks bezoek van 1 week aan de FAFU. Werk omvat lezingen, advies aan studenten en medewerkers, en overleg met partijen buiten de FAFU die kunnen worden bezocht of die zullen langskomen op de FAFU. De aanstelling maakt het mogelijk de reis naar en van de FAFU op kosten van de FAFU te maken.


Biografie

Mijn missie is het verkennen en uitbreiden van toepassingen van paddenstoel vormende schimmels in de bio-based economie, bio-materialen, teelt van bestaande en nieuwe soorten paddenstoelen, en nieuwe medische toepassingen.

Mijn naam is Arend van Peer, en ik ben de groepsleider van Paddenstoelen Onderzoek, een onderdeel van Planten Veredeling bij Wageningen Universiteit & Onderzoek (WUR). I stuur een groep aan van 8 professionals, bestaande uit Project managers, Postdocs en Analisten. Daarnaast hou ik mij bezig met acquisitie, project management, onderwijs en consultatie, en informatie uitwisseling met de industrie en via onze verschillende internationale netwerken. Om dit te doen draaien wij zowel publiek gefinancierde fundamentele projecten als privaat gefinancierde projecten waarvan de informatie vertrouwelijk blijft.

Mijn interesse in schimmels is begonnen tijdens mijn Masters Biologie aan de RijksUniversiteit Groningen. Hier werd ik geïntrigeerd door de schimmel fysiologie, genetica en biotechnologische toepassingen. Tijdens mijn promotieonderzoek aan de paddenstoel ‘het Waaiertje’, aan de universiteit van Utrecht, richtte mijn focus zich op paddenstoel vormende schimmels. Ik realiseerde me dat onderzoek naar toepassingen van paddenstoel vormende schimmels, anders dan als ‘groente’, nog maar net was begonnen. Een hele nieuwe en spannende wereld lag klaar om verkend te worden! De acht jaar volgend op mijn promotie heb ik gewijd aan het bestuderen van genetica en ontwikkeling van paddenstoelen vormende schimmels in Zuid-Korea (PostDoc), Japan (als JSPS Research Fellow) en China (als Professor). Bij de WUR ga ik door met het ontdekken van nieuwe toepassingen van paddenstoel vormende schimmels, en van waaruit ik de opbouw van de Europese Paddenstoelen Werkgroep coördineer.

 


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Arend van Peer op Linkedin
  Arend van Peer op ResearchGate

Publicaties
Kernpublicaties
Publicatielijsten
Onderzoeker ID's

Onderwijs
Vakken
  • PBR-30806 - Design of Plant Breeding Programmes
  • PHP-50306 - The Magic of Mushroom and Mould Biology
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel