Zoek medewerkers/organisaties dr. R Muñoz Aviles
Naam
Naamdr. R Muñoz Aviles
RoepnaamRodrigo
Emailrodrigo.munozaviles@wur.nl

Werk
OmschrijvingExterne medewerker
OrganisatieDepartement Omgevingswetenschappen
OrganisatieeenheidBosecologie en -beheer
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • No ancillary activities - No ancillary activities
    apr 2019 - Nu


Biografie

Ik heb mijn BSc in Biologie en mijn MSc in Biological Sciences (gericht in Ecologie) afgerond aan de Nationale Autonome Universiteit van Mexico. In het begin van mijn carrière raakte ik geïntrigeerd door de dynamiek van de vegetatie en daarom deed ik beide BSc- en MSc-scripties met betrekking tot dat onderwerp en voerde veldwerk uit in een droog bos in Zuid-Mexico. Mijn PhD-project is de voortzetting van dergelijke inspanningen, omdat ik me nu richt op het begrijpen van de rol van soortensamenstelling en hun functionele eigenschappen in de veerkracht van tropische systemen.

Ik wil dat mijn onderzoek helpt bij het behoud en herstel van alle ecologische systemen, en vooral in die van tropische bossen. Hoewel mijn expertisegebied ecologie is, geloof ik echt dat het verplicht is om te begrijpen dat deze doelen niet alleen kunnen worden bereikt door ecologisch onderzoek uit te voeren en betere managementstrategieën te ontwikkelen, maar ook door de erkenning van de sociale drijfveren van bosgebruik en -degradatie. Daarom ben ik ook geïnteresseerd in het verdiepen in de complexe interactie van de natuur-maatschappij om uiteindelijk een holistische visie van het bos en hun toekomst te bereiken.


Expertiseprofiel
Expertise

Publicaties
Kernpublicaties
Onderzoeker ID's

Onderwijs

ONDERGRONDSE CURSUSSEN

1. Plantecologie. Docent (2016-2018). Faculteit Wetenschappen, Nationale Autonome Universiteit van Mexico. Mexico Stad, Mexico.

2. Biostatistiek. Docent (2018). Faculteit Wetenschappen, Nationale Autonome Universiteit van Mexico. Mexico Stad, Mexico.

3. Biostatistiek. Onderwijsassistent (2015-2019). Faculteit Wetenschappen, Nationale Autonome Universiteit van Mexico. Mexico Stad, Mexico.

KORTE LEZINGEN

1. Vegetatieonderzoek en hulpmiddelen voor zijn data-analyse. Docent (2016). XX Congreso Mexicano de Botánica. Mexico-Stad, Mexico (8 uur).

2. Basisstatistieken. Docent (2015). Institute of Ecology, National Autonomous University of Mexico. Mexico-stad, Mexico (10 uur).

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel