Naam
Naamdr. ID de Wolf
RoepnaamIngeborg
Emailingeborg.dewolf@wur.nl

Werk
OmschrijvingAfdelingshoofd Veehouderij & Omgeving
OrganisatieWageningen Livestock Research
OrganisatieeenheidVeehouderij & Omgeving
Telefoon+31 317 488 423
Mobiel+31 6 18410259
Telefoon secretariaat+31 317 483 953
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDe Elst 1
6708WD, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer122/C1062
PostadresPostbus 338
6700AH, WAGENINGEN
Bodenummer
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Opgeleid in de Milieugezondheidkunde en Bedrijfskunde en gepromoveerd bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht ben ik werkzaam op het snijvlak van de veehouderij en zijn omgeving in de breedste zin van het woord.

Binnen Wageningen Livestock Research geef ik leiding aan de afdeling Veehouderij & Omgeving (Livestock & Environment), waarbij een team van meer dan 50 onderzoekers, projectmanagers en projectondersteunende medewerkers onderzoek doet naar vraagstukken op het gebied van veehouderij in relatie tot milieu. Centraal vraagstuk hierbij is hoe de veehouderij in te richten gegeven veranderende klimaatomstandigheden en randvoorwaarden als broeikasgasemissie-neutraal, energie-neutraal, natuurinclusiviteit, circulariteit, maatschappelijk draagvlak en bedrijfseconomisch perspectief. Specialisten op de diverse domeinen werken samen met generalisten met een integrale kijk aan een antwoord op dit vraagstuk. Hiertoe werken wij samen met onderzoekers van andere onderzoeksterreinen binnen Wageningen University & Research en met externe partners in binnen- en buitenland.

Mijn eigen interesse ligt op het integraal benaderen van de vraagstukken waarvoor de veehouderij zich geplaatst ziet en de maatschappelijke dialoog hierover.


Expertiseprofiel
Expertise
Vaardigheden
  • Stakeholdermanagement
  • Relatiemanagement
Sociale media
  Ingeborg de Wolf op Linkedin
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel