Naam
Naam NP Doshi MSc
RoepnaamNirzar
Emailnirzar.doshi@wur.nl

Werk
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidPhysical Chemistry and Soft Matter
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidPhysical Chemistry and Soft Matter
Telefoon+31 6 20470224
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresStippeneng 4
6708WE, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer124/6055
PostadresPostbus 8038
6700EK, WAGENINGEN
Bodenummer38
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Achtergrond:

Nirzar volgde een MSc in Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit en voerde zijn scriptie uit over fasescheiding in binaire mengsels. Na zijn scriptie volgde een programmeerstage bij Unilever in Nederland. Met zijn groeiende interesse in de mogelijkheden van plantaardige eiwitten en fasegedrag, ging hij verder als onderzoeksassistent bij FPH, waar hij werkte aan de ontwikkeling van een programma voor het voorspellen van fasegedrag voor binaire mengsels.

 

Huidig PhD project: (Video)

Clean label oplossingen voor het structureren van plantaardige voedingsmiddelen: Project Detail

Nirzar's huidige project maakt deel uit van een consortium voor het schoonmaken van het etiket van plantaardige voedingsmiddelen. Zijn onderzoek maakt gebruik van verschillende benaderingen om structureringsoplossingen te ontwerpen met behulp van plantaardige eiwitten. De markt voor plantaardige voedingsmiddelen bevindt zich in een vroege opportunistische fase voor investeerders in agrovoeding. Het is algemeen bekend dat de toekomstige marktleiders de bedrijven zullen zijn die duurzame en consumentvriendelijke producten leveren. Het project streeft ernaar de aantrekkingskracht en de acceptatie door de consument te vergroten door gebruik te maken van vertrouwde ingrediënten. Het fasegedrag van plantaardige eiwitten wordt bestudeerd om gebruik te maken van hun aangeboren eigenschappen, waardoor minder energie nodig is, om nieuwe ongekende oplossingen te ontwikkelen voor voedingsmiddelen op basis van planten. De nieuwe benadering wordt afgeleid door verder te kijken dan de conventionele onderzoekspraktijken in de voedingswetenschappen en door principes en concepten uit de zachte materie en de biologische wetenschappen te integreren voor innovatieve oplossingen.

 

Thesisonderwerpen voor studenten zachte materie en fysische chemie (moleculaire biowetenschappen, biotechnologie):

  • Ontwikkelen van een begrip van hoe het veranderen van ladingsdichtheden het fasescheidingsproces beïnvloedt en evalueren van de omkeerbaarheid van het systeem.
  • Impact van thermische energie en diffusie op de condensaatsystemen voor de vorming van irreversibele covalente bindingen om microcapsules of hydrogels te vormen
  • Het ontwerpen van een emulgator voor mickering emulsies voor kleefstoffen, colloïdale gels en inkapseling
  • Het bestuderen van reologie, interfaciale stabilisatie en bevochtigingskinetiek van biopolymeercomplexen

 

Thesisonderwerpen voor studenten voedingswetenschappen:

Project 1: Ontwikkeling van ingrediënten voor het reinigen van het etiket van plantaardige voedingsmiddelen

Project 2: Strategieën voor het opschalen van de productie van plantaardige eiwitcolloïden

Project 3: Strategieën voor het gebruik van plantaardige proteïne-vezel synergie voor het structureren van een schoon label vleesanaloog

Project 4: Onderzoek naar de fysisch-chemische dynamiek van coacervaten van plantaardige eiwitten


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Nirzar Doshi op Linkedin
  Nirzar Doshi op Ander netwerk

Onderwijs

MSc Food Technology (Ingredient Functionality): Wageningen University and Research

B.E. Food Processing Technology: Gujarat Technological University

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel