Na de TopMaster opleiding Medical and Pharmaceutical Drug Innovations afgerond te hebben aan de RUG, heb ik mijn promotieonderzoek uitgevoerd binnen het Researchlaboratorium Kindergeneeskunde sectie Liver, Digestive and Metabolic Diseases van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Vervolgens ben ik bij TNO, afd. Microbiologie en Systeem Biologie, gaan werken omdat ik het “ontwikkelen van kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassing” als een enorm interessante en zeer essentiële uitdaging zie. Na enkele jaren als scientist te hebben gewerkt ben ik een volgende uitdaging aangegaan als projectmanager en team leader. Sinds november 2018 mag ik de groep Food, Health and Consumer Research van WFBR leiden. Ik beleef enorm veel plezier aan het enthousiasmeren, verbinden en inspireren van mensen. Door samen in het team creatief, innovatief en doelgericht te zijn bereiken we effectief en professioneel impactvolle doelen.
Inhoudelijk gezien wik ik op een innovatieve manier bijdragen aan het kwalitatief aangenamer en waardevoller maken van levens. Vragen die mij intrigeren zijn wat is gezondheid en well-being? en hoe kunnen we gezondheid bevorderen met voeding en leefstijl interventies? maar ook hoe maakt de consument haar keuzes? en hoe bewerkstelligen we lange termijn voedingsgedrag verandering? De rol van data en kennis management mag daarbij niet vergeten worden. Daarnaast beleef ik plezier aan het ontwikkelen van strategische programma's voor de uitdagingen van de toekomst. Ik ben ervan overtuigt dat we alleen in gezamenlijkheid, multidisciplinair en kennisketen-breed, de urgente gezondheids- en voedingsvraagstukken kunnen aanpakken.