Search staff/organisations dr. LY Garcia Chavez
Name
Namedr. LY Garcia Chavez
FirstnameLesly
Emaillesly.garciachavez@wur.nl

Job details
DescriptionDLO Onderzoeker
OrganizationWageningen Food & Biobased Research
Organization UnitBBP Biorefinery & Sustainable Value Chains
Phone+31 6 39182388
Mobile+31 6 39182388
Secretarial phone
Phone 2
Fax
Note for telephonist
Note by telephonist
Visiting addressBornse Weilanden 9
6708WG, WAGENINGEN
Building/Room118/Y2015
Postal address
Courier
Regular availability
Mo Tu We Th Fr
Morning
Afternoon

Biography

Researcher at Biorefinery & Sustainable Value Chains.

"For me is important to cooperate with different experts (internal and external) to broader the knowledge and to contribute to the understanding, implementation, optimization, debottlenecking of bio-based value chains"


Expert Profile

Projects

1-3D-1 Negative GHG emissions and longtime sequestration (C fixation) through development of new C-based products (KB-34-012-001)

Description

Biobased producten kunnen bijdragen aan het verminderen van klimaatverandering. Langdurige opslag van hernieuwbare koolstof in producten die producten op basis van fossiele grondstoffen vervangen kan de concentratie van broeikasgassen in de lucht verminderen en bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Er zijn veel voorbeelden van  vervanging van materialen, chemicaliën en energiebronnen door biobased alternatieven, maar er is nog steeds een gebrek aan geïntegreerde inzichten over effecten ervan, zowel voor de broeikasgasreducties als de potentiële schaal. Ook is er onvoldonede inzicht in andere milieu, sociale en economische effecten.

Het project heeft twee algemene doelstellingen:

  • Inzicht geven in het potentieel van verschillende biobased producten en hun biomassastromen om koolstof af te vangen en op te slaan door het gebruik van biomaterialen als vervanging van producten op basis van fossiele grondstoffen.
  • Ontwikkelen van een benadering en een methodologie om dit potentieel (beschikbaarheid van biomassa, kwaliteit, kenmerken, koolstofverwijderingscapaciteit), kosteneffectiviteit en impact op natuurlijk kapitaal te evalueren, met behulp van drie verschillende case-studies op Europees niveau.
  1. Producten op houtbasis met behulp van biomassa uit de bosbouw
  2. Producten op basis van (ligno-) cellulose van meerjarige gewassen
  3. Producten gemaakt van marine biomassa (zoals schaaldieren)

StatusActiveEffective start/end date1/01/19 ? 31/12/20

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel