Zoek medewerkers/organisaties RA Schrijvershof MSc
Naam
Naam RA Schrijvershof MSc
RoepnaamReinier
Emailreinier.schrijvershof@wur.nl

Werk
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Omgevingswetenschappen
OrganisatieeenheidHydrologie en Kwantitatief Waterbeheer
Telefoon
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDroevendaalsesteeg 3a
6708PB, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer100/D.103
Postadres
Bodenummer
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • In dienst - Deltares
    feb 2020 - Nu


Biografie

Het onderwerp van mijn promotieonderzoek is intergetijdengebied; het landoppervlak dat overstroomt and weer opdroogt gedurende de getijcyclus.

Intergetijdengebieden (wadplaten, kwelders, slikken, schorren, chars in het Bengaals) zijn belangrijke onderdelen van riviermondingen (estuaria) en andere typen getijdebekkens. Niet alleen omdat ze een cruciale rol spelen in het voorzien van voedselhabitat voor trekvogels, maar zijn ook een belangrijke controlerende factor voor getijpropagatie in estuaria.

Het doel van mijn onderzoek is om vast te stellen hoe stroming over het intergetijdengebied de vervorming van de getijgolf beinvloedt. Dit is belangrijk om te begrijpen omdat de vervorming van de getijgolf implicaties heeft voor sediment transport patronen en daar mee ook de morfologische ontwikkeling van de estuaria. Uiteindelijk moet het conceptuele begrip ons in staat stellen om beter te kunnen voorspellen hoe estuaria reageren op veranderingen in het intergetijdengebied, bijvoorbeeld als gevolg van (ont)polderen.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Reinier Schrijvershof op Linkedin

Publicaties
Publicatielijsten

Projecten

Delta's uit vorm: hoe verlies van intergetijdengebied de sedimentbalans in delta’s 
verstoort

Intergetijdengebieden in rivierdelta’s verliezen terrein door landaanwinning en zeespiegelstijging. Hierdoor verandert het getij in de delta en wijzigen de transportpaden van zand, slib en klei. We willen begrijpen en kunnen voorspellen hoe het verlies van  intergetijdengebied samenhangt met problematisch hoge troebelheid, aanzanding en  oevererosie. 

Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel