Zoek medewerkers/organisaties dr.ir. WS de Boef
Naam
Naamdr.ir. WS de Boef
RoepnaamWalter
Emailwalter.deboef@wur.nl

Werk
OmschrijvingProjectmanager
OrganisatieWageningen Centre for Development Innovation
OrganisatieeenheidAdvisory
Telefoon
Mobiel+31 6 34027390
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresDroevendaalsesteeg 1
6708PB, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer107/Flex
PostadresPostbus 88
6700AB, WAGENINGEN
Bodenummer
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
 • Honorary advisor - Rajiv Gandhi Mahila Vikas Pariyojana (RGMVP)
  okt 2018 - dec 2021

  Strategic support in the development of agricultural activities within the work of RGMVP with women self-help groups in Uttar Pradesh, India

 • Board - Stichting Ag-Connectors
  apr 2016 - dec 2021

  Board member of the social Enterprise Ag-Connectors, based in Amsterdam


Biografie

Walter de Boef is senior adviseur zaaizaadsystemen bij het Wageningen Centre for Development Innovation (WCDI) met meer dan 30 jaar ervaring in de landbouwontwikkeling gericht op kleine boeren. Hij heeft een MSc in Plantenveredeling en een PhD in Communicatie- en Innovatiestudies, beide behaald bij Wageningen University.

Met zijn leiderschapsvaardigheden ondersteunt hij partners in ontwikkelingslanden in de aanpak van complexe problemen. Zijn ervaring en inzichten maken hem tot een interessante partner in ontwikkelingsprocessen voor overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Walter heeft in meer dan 40 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika gewerkt; hij spreekt Engels, Frans, Portugees en Spaans.

Walter is in april 2020 in dienst getreden bij WCDI. Hij is lid van de cluster op het gebied van zaadsectorontwikkeling, waar hij werkt aan projecten. In 2019 maakten we deel uit van het team dat de National Seed Road Map in Nigeria heeft samengesteld. Naast ontwikkeling van de zaadsector werkt hij op het gebied van sector transformatie, rapid analytics en ondersteunt hij multi-stakeholderprocessen in andere sectoren. Momenteel coördineert hij de uitvoering van rapid assessments in verschillende sectoren en landen om de impact van de COVID-19 crisis vast te stellen.

Tot december 2016 leidde hij het zaaisysteemwerk bij de Bill & Melinda Gates Foundation en faciliteerde hij het ontwerp en uitrollen van de landbouwcomponent van het Lives and Livelihoods Fund in samenwerking met de Islamic Development Bank. Eerder was hij gastdocent aan de Federale Universiteit van Santa Catarina in Brazilië, associate consultant bij Centre for Development Innovation, werkte hij als consultant bij KIT en ETC. Hiervoor was hij coördinator van internationale projecten bij Centre for Genetic Resources in Nederland.

Als wetenschapper werkte hij mee aan het ontwerp van verschillende benaderingen, waaronder Integrated Seed Sector Development en Community Biodiversity Management, waarover hij verschillende boeken en wetenschappelijke artikelen publiceerde. Hij faciliteerde meer dan 80 (vaak internationale) workshops; was leider in ontwerp en implementatie van 15 internationale samenwerkingsprojecten; en was betrokken bij het ontwerp en / of de evaluatie van 30 projecten voor zaad, biodiversiteit en landbouwontwikkeling.


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Walter Simon de Boef op Linkedin
Caption Text
 • mail
 • chat
 • print

Profiel