Naam
Naam MA Schouten
RoepnaamMaria
Emailmaria.schouten@wur.nl

Werk
OmschrijvingExterne medewerker
OrganisatieDepartement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen
OrganisatieeenheidFood Quality and Design
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

Maria Alessia Schouten is promovendus aan de Universiteit van Bologna (XXXIV cyclus) in Landbouwwetenschappen, Milieu en Voeding, onderzoeksonderwerp van Voedingswetenschap en Biotechnologie (Tutor: Prof. Santina Romani; Co-tutor: Dr. Silvia Tappi). Het doel van haar onderzoeksproject is de studie van traditionele en innovatieve technologische interventies die nuttig zijn voor de reductie van toxische verbindingen in verschillende voedselproducten (bijv. gebakken aardappelen, bakkerijproducten en gebrande koffie).

In 2013 is ze begonnen met een studie voedingswetenschap en -technologie aan de Universiteit van Bologna, Italië. In 2016 behaalde ze haar bachelordiploma met de presentatie van de experimentele scriptie getiteld: "Studie voor het verkrijgen van schijfjes gedroogde appels verrijkt met ß-Glucan". In hetzelfde jaar schreef ze zich in voor de masteropleiding aan dezelfde universiteit. Van februari tot juni 2017 volgt ze een studieperiode aan de Universiteit van Barcelona in het kader van het Erasmus+ project. In 2018 behaalde ze haar masterdiploma door het bespreken van de experimentele scriptie getiteld: "Effect van het gebruik van innovatieve behandelingen op de reductie van het acrylamidegehalte in aardappelchips". Het doel van dit onderzoek was het evalueren van de mogelijkheid om de acrylamidevorming in aardappelchips te verminderen door het toepassen van innovatieve voorbehandelingen zoals het onderdompelen van gist en gepulseerde elektrische velden.

Vanaf september 2020 is zij als gast gepromoveerd bij FQD onder supervisie van Prof. Vincenzo Fogliano om innovatieve formules van bakkerijproducten te bestuderen voor de controle van acrylamidevorming tijdens het bakken.


Expertiseprofiel
Sociale media
  Maria Schouten op Linkedin
  Maria Schouten op ResearchGate
  Maria Schouten op UNIBO webpagina
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel