Naam
Naamdr. M Kramm
RoepnaamMatthias
Emailmatthias.kramm@wur.nl

Werk
OmschrijvingOnderzoeker
OrganisatieDepartement Maatschappijwetenschappen
OrganisatieeenheidKennis, Technologie and Innovatie
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag

Biografie

In mijn academisch werk ben ik geïnteresseerd in manieren waarop filosofische methoden kunnen worden gebruikt voor het beantwoorden van normatieve vragen op het gebied van ontwikkeling, kennisintegratie, economie en ecologie. Terwijl ik mijn studie begon met een bijzondere interesse in taalfilosofie en meta-ethiek, richtte ik me later vooral op politieke filosofie en Amerikaans pragmatisme.

In september 2020 verdedigde ik mijn proefschrift Balancing Tradition and Development aan de Universiteit Utrecht, dat ik schreef onder supervisie van Ingrid Robeyns. Voor mijn promotieonderzoek deed ik onderzoek naar de rol van culturele tradities binnen economische ontwikkelingsprocessen met bijzondere aandacht voor inheemse volkeren.

Van 2020 tot 2022 ben ik postdoctoraal onderzoeker geweest in het GEOS-team van David Ludwig aan de Wageningen Universiteit dat deel uitmaakt van de Knowledge, Technology & Innovation Group. In dit project heb ik de diepe ontologische verschillen tussen verschillende inheemse ontologieën en de grenzen van ontologisch pluralisme onderzocht. In september 2022 ben ik begonnen met een tweejarig onderzoeksproject over Natuurrechten en Latijns-Amerikaanse filosofieën dat wordt gehost door UNAM, Mexico. Het project wordt gefinancierd door een onderzoeksbeurs van de Nederlandse overheid (Rubicon).

Voor meer informatie, zie mijn website matthiaskramm.com


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Matthias Kramm (academic homepage)
  Matthias Kramm op Linkedin
  Matthias Kramm op Academia.edu

Publicaties
Kernpublicaties
Onderzoeker ID's

Projecten

Onderzoekscluster: "Global Epistemologies and Ontologies" (GEOS)
Project: "Ethnoontologies. Relating Metaphysics and Practice of Knowledge Diversity"


Onderwijs
Vakken
  • CPT-37306 - Politics of Knowledge and Inclusive Innovation
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel