Naam
Naam L Geboers MSc
RoepnaamLisanne
Emaillisanne.geboers@wur.nl

Werk
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Maatschappijwetenschappen
OrganisatieeenheidConsumptie en Gezonde Levensstijl
OmschrijvingPromovendus
OrganisatieDepartement Maatschappijwetenschappen
OrganisatieeenheidConsumptie en Gezonde Levensstijl
Telefoon
Mobiel
Telefoon secretariaat
Telefoon 2
Fax
Notitie voor telefonist
Notitie door telefonist
BezoekadresHollandseweg 1
6706KN, WAGENINGEN
Gebouw/Kamer201/Flex
PostadresPostbus 8130
6700EW, WAGENINGEN
Bodenummer59
Reguliere werkdagen
Ma Di Wo Do Vr
Ochtend
Middag
Nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden -
    mrt 2022 - Nu


Biografie

Voordat ik begon aan mijn promotietraject heb ik een bachelor 'Gezondheidswetenschappen' en een master 'Health, Food and Innovation Management' afgerond aan de universiteit Maastricht. Na één jaar gewerkt te hebben als consultant in de voedingsmiddelenindustrie, kwam ik terecht als PhD-candidaat bij de leerstoelgroep Consumption & Healthy Lifestyles bij de Wageningen Universiteit. 

Tijdens mijn promotietraject bestudeer ik de voedselomgeving van midden-en kleinbedrijven (MKB). Niet alleen wordt tijdens dit project de huidige situatie geëvalueerd maar ook wordt gekeken naar de mogelijke kansen en veranderingen in de voedselomgeving die een gezondere en duurzamere voedselconsumptie onder werknemers van MKB bedrijven teweeg kunnen brengen. Het project is onderdeel van de Regiodeal Foodvalley waar samen met regionale belanghebbenden, zoals werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden, wordt samengewerkt om dit doel te bereiken. 


Expertiseprofiel
Expertise
Sociale media
  Lisanne Geboers op Linkedin
  Lisanne Geboers op Twitter

Projecten

De voedselomgeving in midden-en kleinbedrijven

Gezond en duurzaam eten is een belangrijk onderwerp. Veel mensen willen gezondere en duurzamere keuzes maken, maar worden verleid door een voedselaanbod dat hen hierin niet motiveert. De omgeving waarin we leven heeft invloed op wat we eten. Dit wordt ook wel de voedselomgeving genoemd, bijvoorbeeld het aanbod van eten en drinken in onze leefomgeving. Werkende volwassenen consumeren ongeveer een derde van hun dagelijkse calorie-inname op de werkplek, waardoor de werkplek cruciaal is voor het creëren van een voedselomgeving die gezonde en duurzame voedselkeuzes stimuleert.

Interventies gericht op voedselomgevingen in bedrijfskantines van grootschalige bedrijven zijn veelbelovend gebleken, maar er is minder bekend over de voedselomgeving van het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Allereerst, zullen eerst de verschillende voedselomgeving binnen het MKB in kaart gebracht worden aan de hand van interviews en vragenlijsten. Vervolgens zal het project inzoomen op de transport sector om te onderzoeken wat de onderliggende mechanismen zijn die het leefstijl gedrag van deze typische werkende populatie sturen. Daarna zullen de mogelijkheden tot het creëren van een gezonde en duurzame voedselomgeving 'onderweg' worden onderzocht met behulp van co-creatie, een participatieve onderzoeksmethode, op zowel een nationaal als regionaal niveau. Deze co-creatie betrekt alle relevante belanghebbenden (chauffeurs, MKB transport werkgevers, experts, tankstations, leveranciers, Branche organisaties, enz.) om het beperkte succes van interventies voor gezondheidsbevordering, die vaak zijn ontworpen met behulp van een top-down benadering, te overwinnen.

Het project maakt deel uit van de “Regio Deal Foodvalley”, deel 2: “Gezonde voeding van prille start tot oude dag”.

Dit PhD-project loopt van september 2020 tot september 2024 en bij het begeleidende team behoren: Prof. dr. EWML (Emely) de Vet (WUR) als promotor,  dr. MP (Maartje) Poelman (WUR) en dr. Marleen Gillebaart (Utrecht University) als co-promotoren.


Onderwijs

CHL-23306Health Issues in Daily Life; a Bèta-Gamma Approach

Bio-Tech-Med-Nutrition Interdisciplinary Team Training; Een vak bedacht door de alliantie van de TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht.

Vakken
  • CHL-23306 - Health Issues in Daily Life; a Bèta-Gamma Approach
Caption Text
  • mail
  • chat
  • print

Profiel